Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yönelik sarf ettiği 'Ankara'yı parsel parsel sattı' sözleri üzerine başlatılan soruşturmaların kapandığına dair basında yer alan haberlere Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, soruşturmanın devam ettiği, kendilerinin de şikâyetçi sıfatıyla ifade verdikleri belirtildi. Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin açtığı davada ise takipsizlik kararı verilmişti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Arınç’ın sözlerini dayanak göstererek Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gökçek’i parsel parsel takip ediyoruz. Bunun için ihale takip merkezi de kurduk. Takip etmeye devam edeceğiz. Henüz bizim suç duyurumuzda herhangi bir dosya kapanmadı. Soruşturma süreci ile ilgili müfettişe elimizdeki belgelerle sunum yaptık. Gökçek’in bu soruşturma konusunda ki dokunulmazlığının artık son bulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“KAMU DAVASI AÇILSIN”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Gökçek hakkında bulunduğu suç duyurusu dilekçesinde; imar plan kararları altında imzası bulunan meclis üyelerinin de yargılanmasını istedi. Dilekçede; Bülent Arınç’ın sözlerinin yanı sıra “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve hukuksuz imar planı kararlarından sorumlu olan, bu hukuksuz imar plan kararları altında imzası bulunan belediye meclis kararları, hukuksuz imar plan kararları nedeniyle menfaat sağlayan tüm kişiler hakkında kamu davası açılmasını talep ederiz.” ifadelerine yer verildi.