Balıkesir'in Havran ilçesinde bu sabah, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu bir minibüs kaza yaptı. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e çıkarken, ölenler arasında Suriyelilerin Yunanistan’a geçmesini organize eden bir Türk vatandaşının da olduğu belirtildi.

Kazada yaralananlar çevredeki hastanelere kaldırılırken, bazı yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaza, sabah 07.30 sıralarında, Balıkesir-Havran karayolunun Şapçı rampasında meydana geldi. İddiaya göre İstanbul Aksaray’dan dün gece saatlerinde Celal Cimbit(25) yönetimindeki 34 JV 4635 plakalı minibüse binen 40 Suriyeli mülteci, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine doğru yola çıktı. Minibüs, sabah saatlerinde Edremit ilçesine 22 km. kala yol kenarındaki istinat duvarına çarpıp takla attı. Şoförün uyuduğu iddia edilen kazada minibüs hurdaya dönerken içinde bulunan 40 kişiden sekizi olay yerinde, üçü de kaldırıldığı hastanelerde hayatını kaybetti. Ölenler Suriyeli olduğu için isimlerini henüz belirlenemedi.

Ölenler arasında Suriyelilerin yurtdışına çıkmasını organize eden bir Türkün de olduğu belirtildi. Yaralılardan 14’ü Edremit Devlet, 4’ü Edremit Özel Körfez, 3’ü Balıkesir Devlet, 3'ü Burhaniye Devlet, ikisi Balıkesir Atatürk Devlet, ikisi Manisa Devlet, biri de Çanakkale Devlet hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan 5’inin durumunun ağır olduğu belirtilirken, kazada iki çocuğun da yaralandığı bilgisi verildi.

Yaralılar arasında organizatörle irtibatlı olduğu iddia edilen Suriye asıllı Türk vatandaşı Ruşen Şeyhu adlı bir kadının da olduğu belirtildi. İddialara göre Suriyeliler, Çanakkale veya Ayvalık üzerinden Yunanistan’a geçecekti.