Kahramanmaraş Senem Ayşe Anaokulu Lale Sınıfı öğrencileri, hem PTT'den bir mektubun nasıl gönderildiğini öğrendiler hem de yaklaşan yılbaşı nedeniyle kendi elleri ile hazırladıkları resim ve yazılardan oluşan tebrik kartlarını ailelerine postaladılar.

Anaokullu minikler Posta ve Telgraf Teşkilatı Kahramanmaraş Merkez Müdürlüğü'ne (PTT) anlamlı bir ziyarette bulunarak; büyük özenle hazırladıkları yeni yıl kutlama kartlarını ailelerine gönderdiler. Kahramanmaraş Senem Ayşe Anaokulu Lale Sınıfı Öğretmeni Hatice Gürsan, ”˜Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Eğitimi' sosyal amaçlı proje kapsamında öğrencilerine günümüzde unutulmaya yüz tutan mektup gönderme bilinci kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

MİNİKLER AİLELERİNE SÜPRİZ YAPTI
Minik öğrenciler ise PTT binasını gezdiler ve görevlilerle tanışıp merak ettikleri soruları sordular. Öğretmenleri Hatice Gürsan ile birlikte PTT Kahramanmaraş , Merkez Müdürlüğü'ne gelen minik öğrenciler teknoloji karşısında unutulmaya yüz tutan ve kendi elleri ile hazırladıkları tebrik kartı ve kartpostalları yine kendi hazırladıkları zarflara koyarak ailelerine yolladı. Minik öğrenciler, teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgisayar ve cep telefonları ile bayram ve yılbaşı kutlamalarının yapıldığını belirterek, bu yılbaşında yakınlarına ve ailelerine tebrik kartı atarak sürpriz yaptıklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERİMİZE VE AİLELERİNE NOSTALJİ YAŞATMAK İSTEDİK!
Minik öğrencileri PTT'ye getiren başarılı eğitimci Hatice Gürsan ise bayram, yılbaşı ve özel günlerde duyguların ifadesi için kullanılan mektuplar, tebrik kartları ve kartpostallar; cep telefonu mesajları ile elektronik postaların yaygınlaşması sonucu teknolojiye yenik düştüğünü hatırlatarak, “Geçmişin haberleşme aracı olarak kullanılan, kentlerin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan kartpostalların kullanımı artık yok denecek kadar az. Kartpostal gönderme alışkanlığının azalmasında, cep telefonu ve bilgisayar aracılığıyla haberleşme etkili oluyor. Eskiden herkes özel günlerde postacıların yolunu gözler onlara maniler hazırlardı. Ama yeni nesil bu eski güzelliklerden mahrum. Biz öğrencilerimize ve ailelerine bu nedenle bir nostalji yaşatmak istedik. Öğrencilerimiz hazırladıkları tebrik kartlarını, kartpostallarını ve mektuplarını ailelerine gönderdi." Şeklinde konuştu.

ÜCRETLERİNİ KENDİLERİ ÖDEDİ
Miniklere zaman kavramını öğretmeyi, kamu kurum ve kuruluşlarını tanıtmayı, postaneden nasıl kart atılacağını ve nasıl mektup yollanacağını uygulamalı gösteren etkinlikle,  PTT Kahramanmaraş, Merkez Müdürlüğü binasını gezen Kahramanmaraş Senem Ayşe Anaokulu Lale Sınıfı öğrencileri, ziyarette anne ve babalarına kart yolladı. Öğrenciler, gönderdikleri mektuplara pullarını kendileri yapıştırırken, posta ücretlerini de yine kendileri ödedi.

Minik öğrenciler yılbaşı için hazırladıkları tebrik kartlarını attıktan sonra PTT önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.