Yenkikapı'da bugün yapılacak olan 'Milyonlar tek nefes, teröre karşı tek ses' mitingine görevli taşıyan gazla çalışan belediye otobüsü, üst geçide çarparak patladı. Olayda aralarında polis ve zabıtaların da bulunduğu 8 kişi yaralandı. Yaklaşık 3 ay önce de, köprünün altından geçen bir belediye otobüsü köprüye çarpmış, otobüs hurdaya dönmüştü.

Olay Namık Kemal Caddesi üzerinde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı’nın da katılacağı 'Milyonlar tek nefes, teröre karşı tek ses' mitingine görevli taşıyan sıkıştırılmış doğalgazla çalışan belediye otobüsü banliyö trenlerin kullandığı üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle gaz tankları bomba gibi patladı. Otobüste bulunan bir polis memuru yandı. Parçalanan tanklardan kopan parçalar, zabıta ekiplerinin üzerine geldi. Olayda 8 kişi yaralandı. Yaralananlar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Aynı yerde 21 Haziran tarihinde de kaza meydana gelmiş. Üst geçide çarpan İETT otobüsü bomba gibi patlamıştı. Olayda otobüs şoförü yanarak, yaralanmıştı.

Polisin olay yerindeki bekleyişi sürüyor.