Yozgat'ta uzun yıllardır mobilya sektöründe faaliyetini sürdüren İbrahim Ünlü, mobilya üretim malzemelerine gelen zamlarla sektörün zor ve sıkıntılı bir süreç yaşadığını söyledi.

İlde yaklaşık 23 yıldır mobilya ve üretim üzerine faaliyetini sürdüren Ünlü Mobilya sahibi İbrahim Ünlü, yaptığı açıklamada ekonomideki istikrarsızlık ve üst üste gelen zamların esnafın işlerinde ciddi anlamda düşüşe yol açtığını kaydetti.

Ünlü, "Yozgat sanayimizde marangoz ve mobilya imalatında hizmet veren 85-90'a yakın esnafımız bulunmaktadır. Bu esnaflarımız son zamanlarda imalatta kullanılan malzemelere gelen zamlardan dolayı zor günler yaşıyor. Diğer bir sıkıntımız ise iş yerlerinde istihdam edecek çırak, kalfa ve usta bulmakta güçlük çekiyoruz. Özellikle mesleki eğitim kurslarına olan ilgi, 12 yıllık eğitim projesi sonrasında büyük zarar gördü." dedi.

"YOZGAT’TA 80 BİN YEŞİL KARTLI VAR"

Yozgat il genelinde yaklaşık 80 bin yeşil kartlı olduğunu ifade eden Ünlü, “Bugün ilimizde yaklaşık 80 bin civarında yeşil kartlı varken biz çalıştırmak için eleman bulamıyoruz. Bu insanlar çok rahat. İş yerlerine mal geldiğinde kamyon boşaltmak için dahi adam bulamıyoruz. 2015 yılı Şubat ayında İş-Kur'a müracaat ettim fakat bu güne kadar beni hiç kimse aramadı. Şu anda atölyemde 5 ustaya ihtiyacım var fakat iş için ne arayan ne de soran var? Nasıl bir işsizlik nasıl bir ortam anlamadım.”diye konuştu.

Devletin sağladığı yardımların da işsizlik için adeta davetiye çıkardığını söyleyen Ünlü: "Nereye kadar yardım vereceksin? Rahatlığa alışmış insanlar bunun için hep böyle devam etsin istiyorlar. İnsanları çalışmaya teşvik etmek gerekir." dedi.

"ESNAF ARKADAŞIM RAMAZAN AYINDAN BERİ SİFTAH ETMEDİ"

İşsizliğin yanı sıra devletin getirdiği birçok yaptırımın da esnafı büyük ölçüde etkilediğini vurgulayan Ünlü, esnaf bir arkadaşının Ramazan ayından beri siftah etmediğini söyledi. Ünlü, "Bir esnaf arkadaşım Ramazan'dan bu yana siftah etmediğini söyledi. Bu adam evine ne götürecek? Bunlar büyük sıkıntılar. Dükkanını kapatıp gitse yılların emeğini bir çırpıda silmiş olacak. Ama bu şekilde her gün üzerine binen yük daha da çoğalacak. Yozgat sanayisi mobilyacılar bölümünde bulunan esnaflarımızın yüzde 75'i Bağ-Kur primlerini dahi ödeyemeyecek durumda." açıklamasında bulundu.