Motosiklet dernekleri, köprü geçiş ücretlerinde büyük araçlarla aynı parayı ödedikleri gerekçesiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde eylem yaptı. Diğer araçlarla aynı ücreti ödedikleri için ilginç bir yöntem geliştiren eylemciler, 8 motosikleti bir kamyonete yükleyerek gişelerden geçti.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde toplanan Klasik Motor Kullanıcıları Derneği, Motosikletli Kuryeler Derneği ve Realist Motor Kullanıcıları Derneği üyeleri, motosikletlerden alınan köprü geçiş ücretlerinin düşürülmesi için eylem yaptı. Kamyonetlerle ve otomobillerle aynı ücreti ödemelerini protesto eden motorcular, ilginç bir yönteme başvurdu. 8 motosikleti bir kamyonetin kasasına yükleyen eylemciler, gişelerden geçerek Avrupa yakasından Anadolu yakasına gitti. Konvoy halinde köprüden geçen motosikletlilere Anadolu yakasına geçişlerine kadar polis ekipleri eşlik etti.

Büyük araçlarla köprüde aynı ücretleri ödememelerine rağmen bazen araç yerine konulmadıklarını söyleyen Volkan Dillioğlu, “Klasik Motor Kullanıcıları Derneği, Motosikletli Kuryeler Derneği ve Realist Motor Kullanıcıları Derneği olarak buradaki amacımız şu; biliyorsunuz köprülerden motorlar diğer araçlarla aynı anda geçiyor. Birçok yerde motorları araç gibi görmelerine rağmen bazı yerlerde motorları araç gibi görmüyorlar. Ama bir çok konuda biz arabalarla hatta kamyonlarla aynı kefeye konuyoruz. Bu etkinliğin en büyük amacı şimdi göreceğiniz gibi bir kamyonumuz var. Bu kamyonun özelliği araba ve motorlarla aynı paraya geçiyor bu kamyon. Ve şuanda bu kamyonun üzerinde 6-7 tane motor var yani bir kamyon artı 8 motor burada göreceğiniz bir motorla aynı paraya OGS veya HGS gişesinden geçiyor. Biz dün ilk etapta 3 bin imza toplayarak karayolları genel müdürümüze götürdük oda bizim haklı olduğumuzu bununla ilgili bir mevzuat değişikliğinin gerektiğini söyledi. Çünkü zaten bu ücreti ödememizin en büyük sebebi karayollarının bakım masrafları, yol yapım masrafları gibi bu tür masrafların araç başına ödeniyor. Vermiş olduğu zarara göre bu ücret isteniyor. Biz motor olarak çok küçük hacimlerde ortalama 100 kilo ağırlığında bir motordan bahsediyoruz. Yetkililerden biz bu konuda yardım istiyoruz. Sadece HGS’de değil ÖTV’de de biz bu konuda destek isteyeceğiz.” dedi.

Eylemciler protesto gösterisinin ardından olaysız dağıldı.