Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Mirzaoba Mahallesi’nde ‘Barış ve Özgürlük Ormanı’nın temeli için ilk fidanlar dikildi. Mudanya Belediyesi’nin Mirzaoba Mahallesi’nde projelendirdiği ağaçlarla Atatürk silueti de yapılacak.

‘Barış ve Özgürlük Ormanı’na ilk fidanı Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile eşi dikti. Projenin Türkiye ve dünyada ilk olduğunu öne süren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 180 dönüm alan üzerinde Atatürk’ün siluetini ağaçlarla yapacaklarını belirtti. Türkyılmaz, herkesin bir ağaç dikeceğini ve 8 ila 10 bin fitten Atatürk’ün siluetinin görüleceğini ifade etti. Atatürk'ün gözlerine denk gelen yeri mavi havuzlar yaparak ışıklandıracaklarını anlatan Türkyılmaz, “O masmavi gözler Mudanya var oldukça, dünya var oldukça çakmak çakmak çakacak. Proje kapsamında spor alanları, sosyal donatı alanları, koşu ve yürüyüş yolları da yapılacak. Burada kadınlar el emeklerini sergileyecekleri gibi kırsalda yaşayanların da doğal ürünlerini satabilecekleri stantlar ve daha birçok çalışmalar gerçekleştirilecek” dedi.

Etkinlikte Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Mirzaoba Mahallesi Muhtarı Hakkı Aksoy ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar da ormana ilk fidanları dikti.