Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat tepki gösterdi. Müezzinoğlu, "Sağlıkta şiddete hep birlikte karşı çıkalım. Gaziantep’te bu anlamda biraz yüreğimiz yanık. Dr. Ersin Arslan kardeşimizin, dedesini tedavi etmiş bir hekimin burada şehit edilmesi ne Antep’in edebine, ne değerlerine, ne insani duruşuna yakışmayan bir tablo." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Şehitkamil Ağız ve Diş Semt Polikliniği’nin açılışına ve ambulans teslim törenine katıldı. Sağlıkta 170 adet ağız dış sağlığı merkezi yaptıklarını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, aile hekimliğinden sonra artık aile diş hekimliği hizmeti de vereceklerini ifade etti. Gaziantep’teki temeli atılıp yarım bırakılan şehir hastanesinin yeni yerinin belirlendiğini ve Ramazan ayından sonra inşaat işlemlerinin başlayacağını kaydeden Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Bütün şehir hastaneleri ile ilgili bizi 3 yıl beklettiler. Yürütmeyi durdurma kararları aldırdılar. Meclis'te bütün muhalefetlere rağmen kanun çıkarttık, CHP, kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. 1250 yataklı Mersin Şehir Hastanesi 19 Mayıs 2016 tarihinde hizmete girecek. Adana’da 1555 yataklı Şehir Hastanesi’nin de su basmanı çıktı. 19 Mayıs 2017 tarihinde açacağız. Gaziantep’te geçtiğimiz Ramazan ayında TRT’den aldığımız yerde yüklenici firma hafriyata başlamıştı. Ama şehrin ileri gelenleri hastaneyi ulaşımı iyi olan bir yere yapılması yönünde istekte bulundular. Karataş bölgesine yapacağız. 30 Ağustos 2017’de Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılışını yapacağız."

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına vurgu yapan Müezzinoğlu, "Ne olur sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım. Onlara şiddete hep birlikte karşı çıkalım. Gaziantep’te bu anlamda biraz yüreğimiz yanık. Dr. Ersin Arslan kardeşimizin, dedesini tedavi etmiş bir hekimin burada şehit edilmesi ne Antep’in edebine, ne değerlerine, ne insani duruşuna yakışmayan bir tablo." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Şehitkamil Ağız ve Diş Semt Polikliniği’nin açılışı gerçekleştirildi.