Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından huzur toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Salih Gürhan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şube müdürleri ve muhtarlar katıldı.

İl Emniyet Müdürü Çetinkaya, açılış konuşmasında polislik mesleğinin görev alanının gereği olarak sürekli toplumla iletişim içerisinde olduklarını söyledi. Toplum yaşamının her karesinde polisin, vatandaşa hizmet sunduğunu dile getiren Çetinkaya, "Bugün emniyet müdürlüğü olarak yürüttüğümüz, kişilerin can ve mal güvenliğine karşı işlenen olayları önleme görevinin dışında mitinglerde, gösterilerde, konserlerde, spor müsabakalarında, her türlü temel hak ve özgürlüklerin kullanıldığı alanlarda görev yapmaktayız. Toplumu ilgilendiren her alanda polis olarak görev yapabilmekteyiz." dedi. Çetinkaya, toplumun polis tarafından yürütülen hizmetlerin hızlı, güvenli, kolay erişebilir, şeffaf ve demokratik bir anlayışta olmasını beklediğini ifade ederek, "Bu beklenti ve anlayış, beraberinde güvenilen, saygı duyulan çağın gereklerine uygun bir kurum olmamızı da zorunlu kılmaktadır. Bu doğrultuda Muğla Emniyet Müdürlüğümüz'ün hizmet standartlarını arttıracak, güvenlik hizmetine sivil katılımı sağlayacak her türlü bilimsel nitelikte araştırmaya, vatandaş memnuniyeti sağlama yönüyle her türlü halkla ilişkiler çalışmasına, kamu kurumlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızın düşüncelerine büyük önem vermekteyiz." şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Gürhan ise emniyet teşkilatının dün olduğu gibi bugün de halkın içinden çıkarak, halkla bütünleşerek halka hizmet görevi yürüttüğünü söyledi. Bunun emniyetin icraatlarının anlatıldığı bir toplantı olmadığını belirten Gürhan, "Halkımızla bütünleşen emniyet teşkilatımız daha iyiye nasıl ulaşırız, daha iyi hizmeti nasıl üretiriz, bunun çabası içerisindedir. Bu toplantılar periyodik olarak belirli zamanlarda yapılıyor ancak sizinle yaptığımız toplantılar çalışmaların muhakemesini, muhasebesini yapmak, daha iyiye nasıl ulaşırız, bunun hebasını sizlerle birlikte irdelemektir. Bu anlamda yapılan öneriler ve eleştiriler, bizim ilerideki çalışmalarımız için bir ışık tutacaktır, rehber olacaktır." dedi.