Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı İztuzu plajından kaçakları taşıyan bir tekne battı. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sekiz kaçaktan üçü sağ olarak kurtarıldı, ikisi Türk olmak üzere toplam beş kişiyi arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Dünyaca ünlü İztuzu plajında mülteci teknesi battı. İztuzu plajından Yunan adalarına geçmek isteyen kaçakların teknesi alabora oldu. Kaçaklar tekne batmadan önce Sahil Güvenlik Komutanlığını arayarak yardım istedi. Teknede sekiz kişinin olduğunu söyleyen kaçaklar, boğulmak üzere olduklarını söyledi. Bunun üzerine hareket eden ekipler, bölgeye sahil güvenlik helikopteri, sahil güvenlik botu sevk etti. Helikopterle üç kaçak boğulmak üzere iken kurtarıldı. İkisi Türk toplam beş kaçaktan ise haber alınamadı. Denizde kaybolan kaçakların bulunması için denizden ve havadan arama kurtarma çalışması devam ediyor.

Öte yandan, Marmaris ilçesinde bir kargo firmasına ait kamyonun kasasında 46 Suriyeli kaçak yakalandı. Hisarönü Jandarma Komutanlığı kontrol noktasında şüpheli kamyona 'dur' uyarısında bulunuldu. Jandarmanın dur ihtarına uymayan araç sürücüsü S.A., kaçmaya başladı. Yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından, araç jandarma ekiplerince durduruldu.

Kamyonetin kasasında, 13'ü çocuk, 8'i kadın toplam 46 Suriyeli kaçak yakalandı. Kamyonet şoförü gözaltına alındı. Yapılan incelemede söz konusu aracın daha önce bir kargo firması tarafından kullanıldığı belirlendi. Kamyoneti satın alan S.A.'nın, kaçakları taşırken şüphe çekmemek için araçtaki firma yazılarını çıkartmadığı anlaşıldı.

Sağlık kontrolünün ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen kaçaklar, ifade işlemleri sonrasında Marmaris Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Bürosu'na teslim edildi. Daha önce benzer suçtan kaydı bulunduğu ve 'göçmen kaçakçılığı' yaptığı gerekçesiyle arandığı öğrenilen S.A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.