Muğla Aile Hekimleri Derneği ve Türk Sağlık-Sen Üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu ceza puanı ve aile hekimlerinin pazar günü nöbet uygulamasını protesto etti. 1 No'lu Aile Hekimliği önünde biraraya gelen sağlık çalışanları adına Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı İncilay Gezgin basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın konunun muhataplarının görüşünü alınmadığını ileri sürerek, cumartesi nöbetlerine karşı 12 Aralık 2014’ten bugüne eylem ve etkinliklere devam ettiklerini hatırlattı.

Gezgin, bakanlığın ortaya koyduğu her yeni uygulamada, "kervan yolda düzülür" anlayışı ile hareket ettiğini dile getirerek, "Bir tarafı yapayım derken öbür tarafı yıkıyor. Sonra da tahribatı ve olumsuzlukları düzeltme adına da tüm olumsuz şartlara rağmen büyük bir özveri ile hizmet veren sağlık çalışanlarının zaten fazla olan iş yüküne yeni iş yükü ekleyerek çözmeye çalışıyor. Hekim ihtiyacından bahseden bakanlık, bugün itibari ile 4 bin hekimi, hekimlik görevleri dışında çalıştırıyor. 4 bin hekim, hekimlik yapmıyor. Almış olduğu eğitimle hiç alakası olmayan konularda idarecilik görevi yapıyor. Bunun hiçbir şekilde akıl ve mantıkla izahı yoktur. Hastanelerde iş yükü artıyor. Acil servisler doluyor, sorumlusu aile hekimleriymiş gibi çözüm onlarda aranıyor. Hastaneler ve acil servislerdeki yığılmaların sorumlusu ve çözüm adresi aile hekimliği çalışanları değildir." dedi.

Uygulamaya koyulan 20 ceza puanının kendilerini yıldıramayacağını söyleyen Gezgin, "Biz buradan bakana bir çağrı yapıyoruz, gelin bu inattan vazgeçin. Bu işi muhatapları ile görüşün. 'Ben yaptım oldu, ben emrettim siz yapacaksınız' anlayışı bu çağda geçerliliğini yitirmiştir. Aba altından sopa göstermek anlayışı ile ortaya koyduğunuz 20 ceza puanı, bizi kararlılığımızdan vazgeçiremez. Bu ceza puanı işinden vazgeçin. Bunların bizi yıldıracağını zannederseniz yanılırsınız. Ülkemizde sağlık çalışanlarını temsil edenler, salonlarda sana alkış tutan sendikalardan ibaret değildir. Onlar sizi yanıltırlar. Onlar makam odalarında başka, dışarıda çalışanlara başka konuşuyorlar ama bak biz sana buradan çalışanlarla beraber Türk Sağlık-Sen olarak sesleniyoruz, bu yol, yol değil, bundan vazgeçin. Biz biliyoruz ki cumartesi nöbetlerinden sonra getirilmesini düşündüğünüz pazar nöbetleri, vatandaşımızın sağlık hizmetlerinden daha iyi faydalanmasına katkı sunacak bir uygulama değildir. Bu uygulama sadece vatandaş referanslı bir uygulama da değildir. Aile hekimliği çalışanları, sizin sağlık hizmeti referanslı vatandaşa yönelik siyasi bir propaganda aracınız da değildir. Olamaz, olmamalıdır." ifadelerini kullandı.