Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Menteşe Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin mutfak kısmında, gaz sıkışmasından dolayı patlama meydana geldi. Olayda yedi öğrenci yaralandı. Patlamanın etkisiyle okulda büyük korku yaşanırken öğrenciler, koşarak sınıfları terk etti. Muğla Vali Yardımcısı Fehmi Özdemir, yaralı öğrencilerin hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Okulun 11. sınıf öğrencileri, saat 10.00'da mutfakta aşçılık dersine girdi. Yemek yaptıkları sırada, gaz sıkışmasından dolayı bir patlama oldu. Olayda 17 yaşındaki B.S., M.P., E.D., G.V., M.C., B.Ö. ve M.M. yaralandı. Haber verilmesi üzerine 112 Acil Sağlık cankurtaranları ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri okula sevk edildi. Patlamanın şiddetiyle mutfak savaş alanına dönerken diğer sınıflarda ders gören öğrenciler de büyük korku yaşadı, çoğu ağlayarak dışarıya çıktılar. Yaralanan yedi öğrencinin ilk tedavileri, 112 ekipleri tarafından okul bahçesinde yapıldı. Ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldılar. Daha sonra okuldaki diğer öğrenciler ve velileri hastaneye akın etti. Vali Yardımcısı Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç da hastaneye giderek, öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Öğrencilerin yanındaydım, hepsiyle konuştum. Durumları gayet iyi, şuurları açık, konuşuyorlar. Bir sıkıntı yok, sadece ufak kesikler var. Turizm Uygulama Oteli mutfak kısmında, öğrenciler yemek hazırlığı yaptığı sırada gaz sıkışmasından dolayı patlama meydana geldi. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Yaralanan yedi öğrencimizin hepsi 11. sınıfta eğitim görüyor. Çok şükür bir sıkıntı yok. Kaza ucuz atlatıldı. Olayla ilgili soruşturma başlattık." dedi.