Geçtiğimiz hafta sonu Stuttgart yakınlarındaki Lauffen kasabasında doğum günü kutlaması sırasında saldırıya uğrayan ve ciddi şekilde yaralanan Muhammed E. tedavi gördüğü hastaneden çıktı. Polisin geç müdahale ettiğinden şikâyet eden Muhammed E.’nin ailesi bu tür olaylarda hızlı müdahalenin muhtemel daha kötü sonuçları engelleyeceğini savundu. Muhammed’in aslında arkadaşına yapılan saldırıyı engellemeye çalışırken saldırıya maruz kaldığını hatırlatan anne Elif E. toplumsal duyarlılık vurgusu yaptı.

Aşırı sağ, çete ve bilinen bir husumet gibi herhangi bir arka planı olmayan olayı anne Elif E. şöyle özetledi, “Muhammed arkadaşının doğum günü için kasabanın hemen girişindeki belediyeye ait sosyal tesislerde yapılan kutlamaya katıldı. Sosyal tesislerin dışında kutlamaya gelenlerden biri, muhtemelen davetlilerden birinin davet ettiği Heilbronn’dan gelen bir gençle münakaşasından sonra oradan gelen genç 5-7 kişi olduğu tahmin edilen bir grup arkadaşını çağırarak salonun için girer ve tartıştıkları gence ansızın saldırırlar. Bu sırada saldırıya uğrayan genç Muhammed’in hemen yanındadır ve oğlum bir refleksle arkadaşını saldırganların arasından çekmek için hamle yapar.

Bu defa da ellerindeki demir coplarla Muhammed’e saldırılar. Oğlumuzun elmacık kemiği kırılmış. Çenesinde 3 kırık meydana gelmiş ve gözünden yaralanmış. Yere düşünce yerde de tekmelemişler. Bayılınca bırakmışlar. Sonra Muhammed’i kurtarmaya çalışan gence de saldırıyorlar. Ardından kutlamadaki davetlilerden bir genç ile bir kız Muhammed’i sürükleyerek tuvalete götürüp saldırganlardan uzaklaştırıyor, polise ve ambülansa haber veriyorlar.” Polisin olaya müdahalesinin geç olduğuna dikkat çeken anne Elif E., “Benim oğlum saldırıya uğrayan birine yardım ederken bu hale geldi.

Daha yakın bir zamanda Tuğçe kızımızda acı bir tecrübe yaşadık. Olay sonrası emniyetin, ciddiyeti ölçüsüne olayı ele almaması bizi derinen üzdü. Ancak bizim serzenişlerimizle olayın ciddiyeti nispetinde ele alınmaya başlandı” dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.