Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Suriye'nin Kobani bölgesinde gerçekleşen patlamada, IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden geçtiği yönünde iddialar olduğunu dile getirerek, “Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın iki kilometre karşısındaki mahallelerde kadın ve çocuklardan oluşan insanların boğazların kesildiği yönünde iddialar var.” dedi.

Kobani’de sabah saatlerinde yaşanan patlamada 100’ün üzerinde ölü olduğunu yönünde iddiaların olduğunu söyleyen CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, olayın Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın karşısında yaşanmasından dolayı IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden geçme ihtimalinin yüksek olduğunu paylaştı. CHP’li Şeker, “Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın iki kilometre karşısındaki mahallelerde kadın ve çocuklardan oluşan insanların boğazların kesildiği yönünde iddialar var. Şanlıurfa Valiliği’nin açıklaması çok ilginç; bunlar Cerablus tarafından geçtiler diyor. Orayı nereden gördün, nasıl takip ediyorsun? Görüntüler var diyor ama bana inandırıcı gelmedi. Olayın Mürşitpınar’ın hemen karşısında olmasından dolayı da Türkiye’den geçme ihtimalleri yüksek gibi duruyor. Türkiye’den geçmelerinde bir şey var mı? Yok. Bu bölgede zaten IŞİD militanları var. O bölgenin belli bölgelerinde bu adamlar zaten o eylemleri yapıyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

'SINIR GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMAZSAK İLERDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARLA KARŞILAŞIRIZ'

“İnşallah IŞİD militanları Türkiye’den geçmemiştir” diyen Şeker, “Türkiye’den geçmesi bizi dünya kamuoyunda küçük düşürür. Bu bir katliam hem de kadın ve çocukların öldürüldüğü bir katliam. Aşağılıkça planlanmış bir iş. Umarım bizden geçmemişlerdir. Nefretle kınıyoruz. Ramazan ayında bir Müslüman’ın yapacağı bir iş değil. Türkiye’nin de biran önce sınır denetimini sağlaması lazım. Sınır güvenliğini sağlayamazsak ilerde çok daha büyük sorunlarla karşılaşırız.” diye konuştu.