Muş’ta Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.
Muş Emek ve Demokrasi Platformu’nun Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 16'ıncı yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi. Belediye meydanında bir araya gelen kalabalık grup buradan başlayan yürüyüş ile Muş Şehirlerarası Otogarı'na kadar devam etti.
Abdullah Öcalan posterinin ve PKK bayraklarının açıldığı yürüyüş düzenlenen basın açıklamasıyla son buldu.
15 Şubat komplosunun eşi ve bezerinin olmadığını belirten Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş Eş Başkanı Nursel Yiğit, platform adına bir konuşma yaptı. Yiğit, 15 Şubat uluslar arası komplosu tarihte benzeri olmayan, haksız, temelsiz vicdansız biçimde geliştirilen insanlığın yüz karısı olduğunu söyledi.
15 Şubat Kürt halkı için tam bir tufan olduğunu hatırlatan Yiğit şunları söyledi: “Söz konusu olan kirli ekonomik, siyasi çıkarlar olunca ABD Rusya ve Avrupa devletlerinin her türlü demokratik insanı değerleri nasıl ayaklar altına aldığı 15 Şubat komplosuyla bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır.”
15 Şubat komplosu bu anlamda demokrasi özgürlük ve tüm insanı değerlere karşı işlenen bir suç olduğunu altını çizen Yiğit, “Uluslararası komployla birlikte insanlığın bir değeri olan Abdullah Öcalan’ın şahsında bir halka ve bir halkın geleceği karartılmak ve yok edilmek istenmiştir. Ancak komplo ne kadar derin, kessin ve acımasız biçimde oluşmuşsa, halkımızın komploya karşı gösterdiği direniş ve mücadele de o düzeyde keskin, kararlı ruhla gelişmiştir” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından katılımcılar sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.