Kayseri Valiliği, polise yardımcı olan narkotik köpeklerinin de katıldığı narkotik ve kaçakçılık denetimleri sonucunda kentte 3 gün içerisinde yaklaşık 6,5 kilo çeşitli uyuşturucu maddesi ile 6 bin 700 litre kaçak akaryakıt ve 11 bin paket kaçak sigara ele geçirildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin narkotik ve kaçakçılık suçlarına ilişkin çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürdüğü kaydedildi. Denetimlerde narkotik dedektör köpeklerin kullanılması sonucu kanun dışı yollara başvuran zehir tüccarlarının değişik saklama hilelerinin de ortaya çıkartıldığının belirtildiği açıklamada, son olarak şehirler arası bir yolcu otobüsünde kömür çuvalında unun içerisine gizlenmiş esrar maddesinin dedektör köpekler sayesinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, “3 gün içerisinde 5 kilo 850 gram eroin maddesi, 125 gram esrar maddesi, 1,50 gram sentetik cannobinoid maddesi, 0,17 gram metamfetamin maddesi ve 22 kök hint keneviri bitkisi ele geçirilmiştir. Ayrıca 5607 SKM sigara ve akaryakıt kaçakçılığına yönelik çalışmalarda da 6 bin 700 litre kaçak akaryakıt ve 11 bin paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili toplam 20 şahıs hakkında işlem yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.