Edirne’de yaşanan su taşkını sonrasında nehirlerin etrafında bulunan toprak seddeler 67 ayrı yerden zarar gördü.

Bulgaristan ve Trakya Bölgesi’ndeki yağışlar sonrasında Meriç ve Tunca nehirleri hemen hemen her yıl taşıyor. Yaşanan taşkınlardan yerleşim birimlerinin zarar görmemesi için Meriç ve Tunca nehirlerinin etrafında 1960’larda toprak seddeler yapıldı. Seddeler, zaman içerisinde daha da güçlendirildi. Ancak taşkınların şiddetine bağlı olarak toprak seddeler zarar görüyor. Aralık ayından bu yana yaşanan taşkınlarda Meriç Nehri’nin Edirne’den Enez ilçesine kadar olan bölümlerinde toplam 67 patlak tespit edildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Meriç Nehri’nde meydana gelen taşkınlarda zarar gören seddelerin onarımına başlanacağını söyledi. Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında yapılan ve Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Meriç Kaymakamı M. Nurullah Karaman, Tarım İl Müdürlüğü, DSİ, Ziraat Odası yetkililerinin katıldığı toplantıda seddelerin durumu masaya yatırıldı.

Vali Şahin, yaptığı açıklamada, “Meriç ve Tunca nehirlerinde yaşanan taşkınlardan sonra yapılan zarar tespit çalışmalarında, Edirne’den Enez ilçesine kadar seddelerde 67 adet yırtık tespit edildi. Bununla birlikte araziler kum ve sularla kaplandı. Bu arazilerde şu an tarım yapılamıyor, tarım yapılabilmesi için seddelerin onarılması gerekiyor. Seddelerin onarım çalışmalarına kısa bir süre sonra DSİ marifeti ile başlanacak.” diye konuştu.