Nevroz’un ilk ateşi Kobani sınırında yakıldı. Bir hafta sürecek olan kutlamalar Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde başladı.

Nevruz kutlamaları başladı. İlk ateş Kobani sınırının iki tarafında aynı anda yakıldı. Nevroz Tertip Komitesi tarafından organize edilen ve ilki Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Kobani sınırında gerçekleşen Nevruz kutlamalarına binlerce vatandaş katıldı. Bölgenin birçok ilinden vatandaşların katılımı ile gerçekleşen etkinlik esnasında çok sayıda asker ve polis sınır güvenliğini sağladı. Sınırın diğer tarafında da nevruz etkinlikleri vardı. Kobani tarafında vatandaşların yakılan ateşin üzerinden atladıkları görülürken kutlamalarda da PYD’nin silahlı kanadı YPG tarafından güvenlik önlemleri alındığı görüldü.
Çok sayıda yerel ve bölgesel sanatçının konser verdiği etkinlikte halaylar çekildi yakılan ateşin üzerinden atlandı.YPG, PKK bayrak ve flamaları ile donatılan etkinlik alanında Abdullah Öcalan'ın dev posterleri asıldı. Etkinlikte konuşan HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur. Nesi eksik’ sözlerini eleştirdi. Erdoğan’a cevap veren Kürkçü, “Neyiniz eksik diyor. Sen bilmiyorsan biz söyleyelim; her evin bir genci eksik, bir Kürt çocuğu eksik, evler eksik, köyler eksik, mezralar eksik. Daha ne eksik olsun. Ama senin bize vereceğin eksik olsun. Biz alması gerekenleri kendimiz almasını biliriz. Kürtlerin özgürlük mücadelesi Türkiye’nin her tarafını derinden sarsıyor.” dedi. Kürkçü, barajları yıkacaklarını da söyledi.
Nevruz etkinliklerine YPG komutanları telekonferansla bağlanarak Kobani’deki savaş ve son durum ile ilgili bilgi verdi. Sınırda devam eden kutlamalara, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Suriye'nin Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Emine Ayna, Ertuğrul Kürkçü, gibi çok sayıda milletvekili ve binlerce vatandaş katıldı.