AK Parti’nin kurucularından Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, medyaya yönelik baskıları eleştirdi. Yalçıntaş, seçim sonrası yeni kurulacak Meclis’in medyaya yönelik baskıları sonlandırması gerektiğini vurguladı.

Anılarının yayınlandığı kitaba ilişkin açılan davada ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Nevzat Yalçıntaş, İpek Medya Grubuna kayyum atanmasına ilişkin soru üzerine, henüz detaylarını bilmediğini söyledi. Ancak bugünlerde dünya basın ve yayın çevrelerinde Türkiye’deki basın olaylarının önemli bir yer işgal etmeye başladığını hatırlatan Yalçıntaş, “Özellikle de bizimle aynı hür dünya kesiminde bulunan ülkelerde, yani Avrupa, Amerika gibi ülkelerde Türkiye’deki basın olayları önemli bir yer işgal etmeye başladı. Bunun ana sebebi birçok gazetecilerimizin bazı davalar üzerinden tutuklanarak cezaevine konmalarıdır.” dedi.

Basın üzerinde mali baskıların yapıldığının da söylendiğini kaydeden Yalçıntaş, “Bu da dünya kamuoyunu meşgul etmektedir. Dünyaca tanınmış gazetelerde, ABD ve Avrupa gazetelerinde Türkiye’deki basın hayatı ciddi eleştirilmektedir. Bunun üzerinde yetkililerin özellikle yeni seçimlerden sonra kurulacak olan Meclis’in hassasiyetle durması ve basın konusundaki kanunları daha hürriyetçi, daha liberal açıdan düzeltilmesi ve bu tip baskıların ortadan kaldırılması ülkemizdeki fikir hürriyeti ve ülkenin gelişmesi bakımından yerinde bir hareket olacaktır.” ifadelerini kullandı.