14. Uluslararası Spor Şenlikleri için yurt içi ve yurt dışından Bursa'nın Nilüfer ilçesine gelen öğrenciler, Altınşehir’deki 14. Yıl Korusu’na fidan dikti. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde çam, iğde, at kestanesi, akça ağaç, befula, kayın ve meşe cinsi 250 fidan toprakla buluştu.

Nilüfer 14. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin Türkiye’ye örnek bir organizasyon olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sporun kenti Nilüfer’de sporla, kardeşlikle, centilmenlikle dopdolu bir ayı daha geride bırakırken, hem coşku içinde geçen müsabakalara, hem de birbirinden köklü dostluklara imza attık. Bugün bu dostluğu büyüyüp yeşertecek çok anlamlı bir etkinlikteyiz. Nilüfer Uluslararası Spor Şenliği, yeşil bir çevreye de katkı için kardeş kentlerimizle birlikte oluşturduğumuz bu fidanlıkta, geleceğe umut dolu bir mesaj verecek.” dedi.

İlk kez gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinin bundan sonra geleneksel hale getirileceğini belirten Başkan Bozbey, “Buradan kardeş kentlerimize dönecek olan tüm konuklarımız, unutmayın bundan böyle Nilüfer’de sizin de birer dikili ağacınız var. Bu fidanlar, dostluğumuz gibi yeşerip büyüyerek kök salacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, öğrencilerle birlikte fidan dikimi yaptı. Ayrıca ağaçlara kardeş kentlerin isim plakaları asıldı.