Hakkari'de vatani görevini yaparken nöbet sırasında iddiaya göre, arkadaşı tarafında öldürülen 22 yaşındaki Özgür Bedir'in şehit statüsünde olmayacağını belirten amcaoğlu Şehmuz Bedir, ''Görev sırasında öldürüldü. Neden şehit sayılmıyor. Biz hukuki olarak bunun peşini bırakmayacağız.'' dedi.

Olay, dün akşam saatlerinde Hakkari merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Zap Jandarma Karakolu'nda meydana geldi. Jandarma er Özgür Bedir, iddiaya göre, koğuş nöbeti sırasında tartıştığı arkadaşı tarafından vuruldu. Vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralanan Bedir, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Acı haber Özgür Bedir'in İzmir'deki baba ocağına ulaşırken, Bedir’in şehit statüsünde sayılmayacağı duyumu üzüntülerini daha da artırdı.

Duruma tepki gösteren aile yakınları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na cenazeyi almak için geldi. Burada açıklama yapan Özgür Bedir'in amcaoğlu Şehmuz Bedir, ''Olayın nasıl olduğunu hiç bir yetkili bize, yakınlarına sağlıklı bilgi vermedi. Rahmetli Özgür Bedir'in birlikte görev yaptığı arkadaşlarının bizlere verdiği bilgi var. Yatak koğuşunun içerisinde onlarca askeri silahın bulunduğu ve orada bulunan hiç bir yetkilinin denetlemediği, kontrol etmediği bu ortamda, o askerin silahı alıp yeğenimin arkasından ateş ederek ölümüne neden olmuş.” diye konuştu.

"HUKUKSAL MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ"

Şehmuz Bedir, “Bize şehitlik yönergesi çerçevesinde bir değerlendirme yapılıp, bunu vefat statüsüne değerlendirildiği sözü olarak iletildi. Jandarma Genel Komutanlığı bu yönde karar almış. Olayın oluş şekli itibarı ile görev sırasında, zira Özgür gece koğuş nöbetçisi olarak orada bulunduğu sırada öldürülüyor. Bu olayın hukuksal olarak şehitlik statüsünü ve şehadet belgesini almaya hak kazandığına inanıyoruz. Buna rağmen bize vefat statüsünde değerlendirerek şehitliğe defnedilmeyeceği beyan edilmesi, bu kadar insanın bu ülkeye, bu bayrağa olan inancını zedelemiştir. Biz hukuksal olarak bu olayın takipçisi olacağız.'' diye konuştu.

Terhisine 50 gün kalan Özgür Bedir'i öldüren kişinin, karakolda görev yaptığı en yakın arkadaşı olduğu öğrenildi. Özgür Bedir'in cenazesi, Hakkari'den kalkan askeri uçakla bu akşam İzmir'e getirildi. Yarın Kale Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Bedir'in cenazesinin, Bornova Kavaklıdere Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.