Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kent Halk Meclisi tarafından düzenlenen ’Savaşa hayır, Barış hemen şimdi' sloganları atılarak yürüyüşü yapıldı.

Nusaybin Abdulkadirpaşa mahallesi Şirin sokak bulvarında bir araya gelen kitle içinde HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli ile birlikte Çağ ve Lozan caddesi üzerinde yaklaşık 2 km yürüyüp Mittani Kültür merkezi önüne kadar geldi. Mitanni önünde Nusaybin Halk Dayanışma Meclisi adına HDP Eş Başkanı Ferhat Kut yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halklarının kararını toplumsal barıştan yana verdiğini, iradesini ortaya koyduğunu belirtip şunları söyledi: "Ancak cumhurbaşkanı halkların ortaya koyduğu iradeyi tanımamış kendisi başkan olmadığı için hükümeti kurdurmamıştır. Halkları cezalandırma amaçlı savaş konsepti ortaya çıkarmıştır. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra AKP Hükümetinin düşürülen iktidarını yeniden tahkim etmek için devreye soktuğu gerginlik ve çatışma siyasetinin bilançosu her geçen gün ağırlaşmaktadır... Bunun yanında ormanlık alanlar yakılarak doğa da katledilmektedir. 90'lı yıllarda OHAL devredeyken bugün özel güvenlik alan adıyla yeniden OHAL devreye sokulmaktadır. Son bir aydır Kürtlere yönelik topyekûn savaş ve katliam politikası yürütülmekte özelde Varto, Silvan, Silopi, Nusaybin, Lice, Cizre'de yaşanan olaylarda aralarında çocukların da olduğu onlarca sivil yaşamını yitirmiştir şuanda bile katliam haberleri almaktayız... Yaşanan katliamları kınıyor ve tüm Türkiye halklarını barış çağrımıza destek vermeye çağırıyor ve bundan sonrada barışa sahip çıkacağımızı yeniliyoruz.’’ diye konuştu.

Açıklamadan sonra cadde üzerinde 5 dakikalık oturma eylemi yapılarak yol trafiğe kapatıldı. Oturma eyleminden sonra eyleme katılanlar sesiz bir şekilde dağıldı.