Mardin'in Nusaybin ilçesinde, yoğun yağış ve sel suları yüzünden İpek Yolu'nda bir TIR ve kamyonetin şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Nusaybin'de etkili olan sağanak yağış sulama kanallarının taşmasına ve sel baskınlarına yol açtı. Uluslararası İpek Yolu'nu sel sularının basması nedeniyle trafik kazaları meydana geldi. 33 yaşındaki Seyithan Aşkın'ın kullandığı demir yüklü 73 DT 457 plakalı TIR ile Ziver Aykut yönetimindeki 47 NH 756 plakalı kamyonet, sürücülerinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazalarda TIR sürücüsü Seyithan Aşkın olay yerinde hayatını kaybetti. Şarampole yuvarlanan kamyonette bulunan ve yaralanan 6 kişi de mahsur kaldı. Mahsur kalanlar, Nusaybin İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sel sularının bastığı ve kazalar nedeniyle İpek Yolu yaklaşık 4 saat ulaşıma kapalı kaldı.

Yoğun yağış, Nusaybin'in Girmeli Mahallesi'nde de su baskınlarına sebep oldu. Birçok ev ve işyeri sular altında kaldı, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ahırlarda mahsur kalan hayvanlar da vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Sel sularını temizlemek için itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.