Mardin’in Nusaybin ilçesindeki 6 sivil toplum kuruluşu (STK), İpek Yolu'nda yeni yapılan okulların bulunduğu bölge için karayollarına acil çağrıda bulundu.

Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Aktaş, Ziraat Odası Başkanı M.Ali Doğru, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Abdulgani Bilge, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu tarafından öğrencilerin TIR’lar arasında okul yolculuğu nedeniyle karayollarına gönderilen dilekçede bölgede acil bir çalışma yapılması gerektiği bildirildi.

Nusaybin'deki 6 STK tarafından Karayollarına gönderilen dilekçede şöyle denildi: "Yeni açılan Nusaybin Devlet Hastanesi'nin karşı tarafında, 2015-2016 Eğitim-öğretim yılında Emire Gözü Anadolu Lisesi ve Nusaybin Anadolu Lisesi olarak hizmete açılan iki yeni binamızda yaklaşık olarak 1500 öğrenci eğitim - öğretim görmektedir. Bu 1500 öğrenci her gün uluslararası İpek Yolu'ndan karşı tarafa geçmek suretiyle okullarına yaya olarak gitmektedir. Çok yoğun bir trafik akışına sahip bu yolda öğreticilerimiz karşıya geçerken çok büyük hayati tehlikeler atlatmaktalar. Bu durum öğrencilerimiz ve ailelerini büyük ölçüde tedirgin etmekte. Bahsi geçen bölgeye acil olarak bir alt geçit ihtiyacı olduğunu düşünmekteyiz. İşte bu tehlikelerin önüne geçilebilmek ve çocuklarımızın ihtiyaç duydukları eğitim ortamlarına sorunsuz olarak ulaşımlarını sağlamak için bu soruna gerekli hassasiyeti göstermenizi ve sorunu çözülmesi hususunda Nusaybin halkı adına, sivil toplum kuruluşları olarak yetkili mercilerden gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.’’