Elazığ’da Abdullah Öcalan için oturma eylemi yapıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Elazığ il örgütleri Öcalan’ın serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamanın ardından toplanan partililer alanda beş dakikalık oturma eyleminde bulundu.

Açıklama yapan DBP Elazığ Merkez İlçe Eş Başkanı Özlem Günay, "İmralı adasında yıllardır tutsak edilen Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü Türkiye barışı için en önemli şans olacaktır. Yıllardır ağır esaret koşullarında İmralı adasında barış için mücadele eden Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması ve bir an önce özgürlüğüne kavuşturulması zorunlu hale gelmiştir.” dedi.

7 Haziran seçim sonuçlarının Kürt sorununun demokratik zeminde çözme tablosu sunduğunu belirten Günay şunları söyledi; "Öcalan 48 aydır avukatlarıyla, 9 aydır ailesiyle, 3 aydır HDP heyetiyle görüştürülmemektedir. Biz her şeyden önce bu insanlık dışı tecridi şiddetle kınadığımızı ve asla kabul etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablo açık biçimde Kürt sorununun demokratik zeminde çözme tablosu sunmuştur. Hükümet bir an önce Öcalan üzerindeki tecridi sona erdirmeli ve hem ailelerin, avukatların ve müzakere heyetinin gitmesini sağlayarak süreç normalleştirilmelidir. Meclis bir an önce Dolmabahçe mutabakatında ortaya konan 10 maddelik çerçevenin yasal altyapısını oluşturacak gerekli yasal düzenlemeleri yapmalıdır. AKP tarafından hayata geçirilmek istenen provokasyonlar ve tecridin hedefi hakların birlikte yaşama iradesine saldırı olduğunu belirtmek isteriz. Öcalan’ın tecrit edilmesi halkların tecrit edilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık oturma eylemi yapıp sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.