Oda TV davası, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından 414 gün sonra yeniden görülmeye başlandı. Davada; Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ,Soner Yalçın ve Prof. Dr. Yalçın Küçük ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu 13 sanık yargılanıyor.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan duruşmaya Nedim Şener katılmadı. Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Ahmet Şık ve Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu. Galatasaray Başkanı Avukat Duygun Yarsuvat da, Soner Yalçın'ın avukatı olarak salonda yerini aldı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP'den ihraç edilen milletvekili Süheyl Batum ile emekli Albay Dursun Çiçek de duruşmaya izlemek amacıyla katıldı.

Sesli ve görüntülü kayıt alınarak yapılan duruşmada kimlik tespitinin ardından sanık avukatları söz aldı. Soner Yalçın’ın avukatı Hüseyin Ersöz, adli bilişim mühendisi Tuncay Beşikçi'ye dosyadaki dijital delillere ilişkin hazırlattıkları yeni bir bilirkişi raporunu mahkemeye sundu. Mahkeme başkanı hazır bulunan bilir kişinin dinlenmesini kabul etti. Oda TV'de ele geçirilen bilgisayardaki 328 adet dosyayı incelediğini belirten Beşikçi, söz konusu bilgisayarlara yabancı bir bilgisayardan virüs gönderildiğini iddia etti.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamede, Nazlı Ilıcak şikayetçi olarak bulunuyor. Sanıklar; Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli hakkında 7,5 yıldan 41 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.