İzmir'de öğretmenler, ek göstergelerinin 3000 üzerinden düzenlenmesi sebebiyle emekli maaşlarında bin lirayı aşan kayıp yaşadıkları gerekçesiyle dilekçe toplamaya başladı. Emekli olduklarında ortalama bin 500 lira maaş aldıklarını söyleyen öğretmenler, ek göstergelerinin 3600 üzerinden hesaplanması durumunda maaşlarının yaklaşık bin lira artacağına dikkat çekerek, konunun Meclis'te görüşülmesini istedi. Türk Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 4 bin öğretmen, topladıkları imzaları Başbakanlık makamına gönderdi.

'EMEKLİLER ZORLANIYOR'

Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, dört kişilik ailenin yoksulluk sınırının 4 bin 200 liraya ulaştığını söyleyerek, öğretmenlerin emekli olduktan sonra rahat bir yaşam sürmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Bu konunun Meclis gündeminde ele alınması gerektiğini söyleyen Demir, "Öğretmenlerimizin ek göstergelerinin 3000 olarak belirlenmesi nedeniyle emekliliklerinde hak kayıpları söz konusudur. 3600 ile 3000 ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasında, ciddi boyutlarda emekli maaş farkı bulunmaktadır. Ülkemizde dört kişilik ailenin yoksulluk sınırının 4 bin 200 TL'yi aştığı düşünülecek olursa yaşanan maddi sıkıntılar daha net anlaşılmış olacaktır. Bu konunun TBMM Genel Kurulu'nda gündeme alınması için topladığımız yaklaşık 4 bin dilekçeyi, Başbakanlık makamına gönderdik." dedi.

'ANAYASA'YA AYKIRI'

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, şöyle devam etti: "Ayrıca sınıf öğretmeleri ve branş öğretmenleri arasındaki ek ders ücretlerinde de ciddi farklılıklar oluyor. Bazı branş öğretmenleri, maaş karşılığı ders saatini bile doldurmakta güçlük çektiği için iki okulda derslere girmek zorunda kalıyor. Bazı öğretmenlerimizse branşları gereği ders saatlerini dolduruyor ve ek ders ücreti alabiliyor. Bu farklılıklar, Anayasamız tarafından koruma altına alınan eşitlik ilkesine de aykırıdır."