Sosyal medya üzerinden yardım çağrısı yapan Canveren köyü anaokuluna, Selahaddin Eyyübi Universitesi (SEU) yardım elini uzattı. 10 gün süren kampanya kapsamında toplanan oyuncak ve eğitim materyalleri miniklere dağıtıldı. Üniversiteli ablalarının yardımlarına sevinen miniklerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Canveren köyü ilköğretim okulu anasınıfı öğretmeni Buket Özdemir, öğrencilerine daha iyi bir eğitim vermek için internet üzerinden yardım çağrısı yaptı. Çağrıya ‘Bir Oyuncak Bir Tebessüm’ kampanyasıyla cevap veren Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, minikleri sevindirdi. SEU, SKS Daire Başkanlığı Toplumsal Duyarlılık Merkezi, 10 gün boyunca ‘Bir Oyuncak Bir Tebessüm’ kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında toplanan oyuncaklar ve eğitim materyalleri SKS Toplumsal Duyarlılık Merkezi öncülüğünde üniversite öğrencilerin katılımıyla miniklere ulaştırıldı. Oyuncak ve eğitim materyallerini alan ana sınıf öğrencilerinin sevinçleri görülmeye değerdi. SEU öğrencileri, Canveren İlkokulu öğrencilerine de kalem, silgi, şeker ve çikolata dağıttı.

İnternet çağrısıyla harekete geçtiklerini belirten Toplumsal Duyarlılık Merkezi Koordinatörü Şengül Kılıç, personel ve öğrencisiyle SEU ailesinin kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Miniklerin ihtiyaçlarını karşılayacak oyuncak ve eğitim materyallerini kısa sürede topladıklarını ifade eden Kılıç, “Yardımları öğrencilerimizle birlikte miniklere ulaştırdık. Yorucuydu ama çocukların gözlerindeki mutluluğu görünce bütün yorgunluğumuzu unuttuk.” diye konuştu. Sosyal sorumluluk faaliyetleri çerçevesinde bu çalışmaların süreceğini belirten Kılıç, “Sağlam bir toplumsal zemin nitelikli bir eğitimle mümkündür. Biz de bir paydaş olarak eğitimin niteliği ve kalitesinin yükselmesi için desteklerimizi esirgemeyeceğiz. İmkânı olan bütün kurum ve sivil toplum kuruluşlarından bu tür duyarlılıklar bekliyoruz.” dedi.

Canveren köyü ilkokulu anasınıfı öğretmeni Buket Özdemir de SEU’nun gösterdiği duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerine şimdi daha iyi bir eğitim vereceği için mutlu olan Özdemir, kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti. Kampanyaya destek veren SEU Hemşirelik öğrencileri, bu tür faaliyetleri daha sık gerçekleştirmek için kurdukları yardımlaşma kulübüne köyün adı olan Canveren ismini verdi. Dönüş yolunda minibüste Canveren Yardımlaşma Kulübü’nün yönetimi de belirlendi.

Kampanya kapsamında Canveren köyü ilkokulu anasınıfına oyuncak, oyun hamuru, pastel ve kuru boya, A4 kağıdı, yüz boyama ve eğitici oyun materyalleri, temizlik malzemeleri yardımında bulunuldu.