Aktif Eğitim-Sen Amasya Temsilcisi Salih Süren, öğretmenlerin adaletsiz uygulamalar yüzünden mağdur olduğunu, emekli olan bir öğretmenin tazminatını 15 bin lira daha düşük aldığını söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin maddi gelir ve özlük hakları konusunda sıkıntı çektiklerini kaydeden Salih Süren, mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergenin 3 bin 600’e yükseltilmesini, farklı farklı uygulanan aylık karşılığı ders saatlerinin ise eşitlenmesi gerektiğini ifade etti. Öğretmenlerin bu konudaki taleplerini ve önerilerini resmi bir yazı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettiklerini kaydeden Süren, "Taleplerimizin hayata geçmesi için ülke genelinde yürüteceğimiz kampanyaya, bütün öğretmenlerimizden ilgili yerlere e-dilekçe göndererek destek vermelerini bekliyoruz." dedi.

Ek gösterge tablosundan yola çıkarak emekli maaşı hesaplaması yapıldığında, ortaya son derece çarpıcı bir tablo çıktığını dile getiren Süren şunları kaydetti: "Ek gösteresi 3 bin 600 olan memur emeklisi 979 lira ek maaş ödemesi hak kazanırken, ek göstergesi 3 bin lira olan bir memur emeklisi ise sadece 452 lira ek maaş ödemesi alabilmektedir. Bu durumda emekli bir öğretmen 450 liralık hak kaybına uğramaktadır. Öğretmenlerimiz emeklilikte aldıkları kıdem tazminatları da aynı nedenle 15 bin lira düşük olmaktadır."

'ÖĞRETMENİ MUTLU OLMAYAN BİR MİLLETİN GELİŞMESİ VE ÜRETMESİ MÜMKÜN OLAMAZ'

Öğretmeni mutlu olmayan bir milletin, sağlıklı gelişmesinin ve üretmesinin mümkün olamayacağını söyleyen Süren şöyle devam etti: "Küreselleşen dünyada insan ve insan ilişkileri başarıyı doğrudan etkilerken teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim anlayışı ve öğretmenin sorumlulukları da artmaktadır. Bir kamu görevi gören öğretmenlerin çağa ayak uydurma, yeni nesillere gereğince rol model olabilmesi için her geçen gün kendini geliştirmesi gerekmektedir. Bütün bunları yerine getirebilmesi için gerekli ihtiyaçları da günümüz şartlarında zamana bağlı olarak artmaktadır. Gelecek nesilleri yetiştirme vazifesini üstlenmiş, itibarlı olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan, kariyer mesleği öğretmenlerin de ek göstergelerinin yükseltilmesi gerekmektedir. Hep beraber eğitim kalitesini yükseltmek, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu artırmak, hak ettiği itibarını geri vermek, insanca yaşama hakkına ve hayat standardına ulaştırmak istiyorsak, maddi manevi sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu sorunların başında yer alan ekonomik problemlerin çözümü için de öğretmenlerin ek göstergeleri 3 bin 600’e çıkartılmalıdır."