Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek, 10.30 sıralarından holdingin Ankara’da İstanbul Yolu üzerinde bulunan genel merkezine giriş yaptı. Anne İpek’in girişinin ardından Ökkeş Şendiller, Holdinge destek ziyaretinde bulundu. Anne İpek ile görüşen Şendiller çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
'BU UYGULAMALAR SADDAM REJİMİNİN CUMHURİYET MUHAFIZLARINI ARATMAYACAK'

Kayyumların içeride olduklarını belirten Şendiller, Melek İpek dahil şirketteki çalışanlara ‘burayı biz idare ediyoruz buradan çıkın’ diye baskı yaptıklarını söyledi. 

Bu uygulamaların Saddam rejiminin cumhuriyet muhafızlarını aratmayacak şekilde olduğunu dile getiren Şendiller şunları kaydetti: “Buradaki sözüm orada medyayı milletin sesi olan kuruluşları basıp o uygulamaları yapan polislere değil sözüm onlara emir verenler onlara bu uygulamaları yaptıranlar Saddam rejimini aratacak bir uygulamaların olduğunu hatırlatırız. 

'EKMEĞİNE HARAM LOKMA KARIŞTIRMAMIŞ BU İNSANLARIN YANINDA BUGÜN OLMAK HEPİMİZ İÇİN BİR VAZİFE'

Ben Kahramanmaraşlı bir memleket evladı olarak Koza Ipek Grubunun kurucusu rahmetli Ali İpek ağabeyi de bilirim, çocuklarını da tanırım Melek Ablayı da tanırım. Ali Ağabeyden bu tarafa dişi ile tırnağı ile gelmiş. Ekmeğine haram lokma karıştırmamış insanlar. Bu insanların yanında bugün olmak hepimiz için bir vazifedir. 

Şimdi içeride otururken gelen bir haber Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ekiplerini gönderip şu anda Ali İpek'ten bu tarafa olan evlerinin duvarlarını yıktırıyormuş. Buradan Gökçek'e sesleniyorum. Şimdi bu uygulamaları devletin imkanları ile yapmaya kalkarsanız yarınlar da bunun hesabını veremeyecek durumda olduğunuzu unutmamanız lazım. Sadece bu dönemin nimetlerinden faydalanıp köşeyi dönenler, yarınlarda bunun hesabını vereceklerini unutmamaları lazım. Rahmetli Ali İpek dişi ile tırnağı ile çıraklıktan başlayıp bu zamana kadar gelirken bugün 40-50 milyar maaş ile 'kayyum' diye atadıkları bu memleketin lokmasının hesabını vereceklerdir’’

Şendiller, açıklamalarının ardından holding binasından ayrıldı.