Zonguldak’ta dün polisin eğitim kurumlarına yönelik mali içerikli operasyonunda, mahkemenin arama konusu dışında şahıslara ait eşyalar, kitap, banka dekontu ve dua kitaplarına dahi el konulduğu ortaya çıktı. Bu arada polisin operasyona geldiği sırada okulun önünde bulunan 5 yaşındaki anasınıfı öğrencisi bir çocuğun, büyük korku yaşadığı öğrenildi.

Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği kararına istinaden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinde Zonguldak merkez, Ereğli ilçesi ve Çaycuma ilçesindeki okullar ve dershaneler ile bir kreşe yönelik operasyonla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

İddiaya göre, dün sabah 09.00 sıralarında eğitim kurumlarına giden polis, avukat olmadan arama yapmak istedi. Fatih Koleji Müdürü Mehmet Sarısoy, avukatları olmadan hiçbir aramaya müsaade edemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine polis ekipleriyle okul yönetimi arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Avukatın okula gelmesinin ardından kararın okunmasıyla KOM, Siber Polis ve Vergi denetim elemanlarından oluşan 20 kişi arama çalışmalarına başladı. Cep telefonuyla görüntü alınmasına izin verilmedi.

VELİLER: OPERASYON OLURSA OLSUN PARAYI VEREYİM ÖN KAYIT YAPALIM

Dün polis geldikten sonra kayıt yaptıramadan kapıdan dönen 5 öğrenci velisi, ön kayıt için yeniden geldi. Okulun Müdür Yardımcısı Çağlar Gültekin, “Polis operasyonu sırasında kayıt için gelen velilerimiz oldu. Hatta içlerinden bir tanesi ‘Ne olursa olsun hocam, biz yine de gelelim en azından ön kayıt yaptıralım’ dedi. Ondan sonra bir miktar parayla okulun önüne gelerek çocuğunun ön kaydını yaptırdı. Her şeye rağmen vatandaşlarımızın bu duyarlılığı takdire şayandı. Çünkü insanlar geleceğe yatırım adına çocuklarının güvenle eğitim görebileceği bir okul arıyorlar” dedi.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Bu arada bir velinin anlattıkları, küçük çocuklar için durumun vahametini ortaya koydu. Operasyon sırasında okulun önünde bulunan 5 yaşındaki anasınıfı öğrencisi Armağan G.’nin, evine geri döndükten sonra sürekli anne ve babasına, “Polis amcalar okulumuza niye geldi? Okulumuzu mu alacaklar? şeklinde sorular sorarak gece saatlerine kadar korkudan uyuyamadığı öğrenildi.

VERGİ İNCELEMESİNDE ŞAHSİ EŞYALAR VE DUA KİTAPLARINA BİLE EL KONULMUŞ

Bu arada polisin incelemesi sırasında ‘213 sayılı Vergi Usül Kanunu kapsamında değerlendirilebilecek fatura, muhasebe kayıtlarına ait defterler, diğer belge ve evraklar, CD, harddisk, flashbellek’ gibi materyallere el konulmasını içeren mahkeme kararına rağmen vergiyle alakası olmayan kişisel CD, kaset, kitap, banka dekontu ve dua kitabına da el konulduğu öğrenildi. Okulun Muhasebe Müdürü Mali Müşavir Mehmet Taş, alınan bilgi ve belgelerle okulun ticari faaliyetinin engellenmiş oluğunu belirterek, “Bazı muhasebe evrakları dışındaki şahsi eşyaların alınmasına itiraz ettik. Arama yapan görevliler, talimat gereği almak zorunda olduklarını beyan ettiler. Ayrıca okulumuzun faaliyetini ve resmi yükümlülüğünü yerine getirmesi adına geçici vergi beyannamesi, muhtasar ve KDV gibi devlete karşı olan yasal zorunluluklarına sekte vuracaktır." diye konuştu.