Denizli'nin Acıpayam ilçesi Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin hem okula devamını sağlamak hem de sınavlara hazırlamak için 'Dershanesiz Sisteme İlk Adım' projesi adıyla başlatılan çalışmada okulda normal müfredatın dışına çıkılarak YGS ve LYS’ye girecek son sınıf öğrencilerine ders anlatmak yerine deneme sınavı çözdürüldüğü ortaya çıktı. Proje 'Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri' kategorisinde ayrıca birincilik ödülü kazandığı bildirildi.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, YGS ve LYS girecek olan öğrencilerin okulların kapanmasına yaklaşık bir ay gibi bir süre kala çeşitli nedenlerle rapor, izin alarak devamsızlık yaptığını göz önüne alarak Acıpayam Anadolu Lisesi yöneticileri ve öğretmenleri ile bu durumu tersine çevirerek öğrencilerin okula devamını sağlamak için hem de sınavlara hazırlamak için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Son sınıf öğrencileri sabah okula gelerek açık büfe kahvaltılarını yapıp ve sonrasında deneme sınavına girdiğini belirten Oğuz, "Öğleden sonra ise öğretmenleri ile deneme sınavının sorularını çözerek eksiklerini görme fırsatı yakaladılar. Böylelikle hem okullarına devam etmiş oluyorlar hem de disiplinli bir şekilde sınavlara hazırlanma imkânına kavuştular." dedi.