Ankara’da 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katıldığı 22 tesisin temel atma törenine Eskişehir’den 4 otobüs öğrenci götürüldüğü ileri sürüldü. Öğrencilerin Ankara’ya 'geziye gidiyoruz' diye götürülmesi nedeniyle Eğitimciler Spor Lisesi’nin 25 Mayıs günü tatil edildiği, konuyla ilgili velilere bilgi verilmediği ve izin de alınmadığı kaydedildi. Yaşanan bu olaya sendikalar tepki gösterdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, 24 Mayıs 2015 Pazar akşam saat 20.00 civarında Eskişehir Eğitimciler Spor Lisesi’ne haber geldiğini, Ankara’da spor tesisi açılışının olduğu ve öğrencilerin Ankara’ya götürüleceği ifade edildiğini, bu kapsamda 4 otobüslük öğrenci istendiğini belirtti.
Haberin Bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü yoluyla öğrencilere bildirildiğini kaydeden Başkan Demir, "Ertesi sabah saat 06.00’da Gençlik ve Spor yetkilileri otobüslerle geliyor. Yatılı ve gündüzlü öğrenciler götürülüyor. 3 -5 öğrenci dışında bütün öğrenciler götürülmüş. Dolayısıyla okulda 25 Mayıs'ta fiilen okul tatil. Spor Lisesine ayrılan 3 otobüs ve bir otobüs daha eklenerek Ankara’ya götürülüyor. Velilerin izni yok. Sadece velilere mesaj atılıyor." diye konuştu.

'HEM DE SPOR SALONU OLMAYAN OKULUN ÖĞRENCİLERİNİ SPOR TESİSİ AÇILIŞINA GÖTÜRMÜŞLER'

Öğrencilerin Ankara’ya götürülürken, spor tesisleri açılışı denildiğini, ancak siyasilerin, Başbakan'ın, Gençlik ve Spor Bakanı'nın katılacağının söylenmediğini, aksine olaya gezi süsü verildiğini aktaran Başkan Demir, "Spor salonu olmayan bir okulun spor tesisi açılışına götürülmesi gerçekten trajikomik bir durumdur. Ankara’daki 22 tesisin temel atma töreni ile ilgili program, Atatürk Spor Salonu’nda yapılıyor. Bir de engelli sporcular için alınan otobüsler tanıtılmış. Önce Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı tesisleri anlatan slayt izletilmiş. ‘Onlar Konuşur AKP Yapar’ reklamı slaytın sonuna eklenmiş. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç törene katılmış. İçerik ve konuşmalar tamamen AKP tanıtımı şeklinde olmuştur." diye aktardı.

'BU YASAL VE ETİK MİDİR?'

"Bu yapılan ‘ben yaptım oldu’ mantığı değil de nedir? Bu tavır, ne kadar etik, ne kadar yasaldır?" diyen Demir, şöyle dedi: "Bu öğrenciler gariban, çoğu yatılı olduğu veya okul gözden uzakta olduğu için mi bunu yapıyorsunuz? Okuldaki öğrenci, öğretmen, öğrenci ve velileri ne kadar zor bir duruma düşürdüğünüzü göremiyor musunuz? Çocuk, öğretmen, idare ve okulu bu duruma düşürmeye kimin hakkı var?"