Berkin Elvan'ın ölümünün ardından dün gece Okmeydanı karışmış ve iki grubun çatışmasında Burak Can Kahramanoğlu yaşamını yitirmişti. 

Burak Can Kahramanoğlu'nun ölümünün ardından ülkücü olduğuna dair iddialar çıkmıştı. Bugün İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı açıklama yaparak iddiaya açıklık getirdi. 

Ülkü Ocaklarından gelen açıklamaya göre Burak Can Kahramanoğlu onların teşkilatına mensup değildi. Ülkü ocaklarının iddiasına göre Kahramanoğlu AK Partili bir derneğin mensubuydu. 

ÇATIŞMADA ÜLKÜ OCAKLARI YOK

Burakcan Kahramanoğlu.pngDün akşam saat 22.00 sıralarında gerçekleşen çatışma Berkin Elvan için gösteri yapan bir grupla Kasımpaşa 1453 grubu arasında geçmişti. 

Ülkü Ocakları yaptığı açıklamada çatışmada kendilerinin yer almadığını belirterek şu bilgiyi verdi;

"Söz konusu olaylarda Ülkü Ocakları ve onun herhangi bir mensubu kesinlikle yer almamıştır. Olayda vefat eden merhum Burak Can Kahramanoğlu'nun eylemcilerle çatışan, AKP'nin hegemonyası altındaki “Kasımpaşa 1453" grubunun bir mensubu olduğu bilinmektedir.

AK PARTİ İLE EYLEMCİLER ÇATIŞTI

Ülkü Ocakları açıklamasında söz konusu çatışmanın eylemciler ile AK Parti mensupları arasında olduğu iddiasına yer verildi. Açıklamada şöyle denildi;

"Dün yaşanan üzücü olaylarda teşkilatımızın hiçbir mensubu bu kaos ortamında yer almamıştır. Bu çatışma AKP mensupları ve eylemciler arasında gerçekleşmiştir. Aksi yöndeki haberler tamamen Ülkücü Hareketi bu kaos ortamına çekmeye çalışan provokatörler tarafından yayılmaya çalışılmaktadır."

İstanbul Ülkü Ocakları açıklamasında Başbakan Erdoğan'ın ülkücülerin kendi yanında olduğu algısını yerleştirmeye çalıştığı iddia edildi. Açıklama şöyle bitiyor;

"Bu olayda ülkücüleri olayın bir tarafı gibi göstererek, sokağa çekmek isteyenlerin niyetleri aşikârdır. Yeri geldiğinde “Milliyetçiliği ayaklar altına aldığını" söyleyen ve “Ülkücüleri Fatiha Bilmemekle" suçlayan başbakan, çaresiz kaldığı yerlerde de ülkücülerin yanında olduğu algısını oluşturmaktadır. Ülkemizin bir an önce bu kaos ortamından kurtulmasını temenni ediyor, hayatını kaybeden Burak Can Kahramanoğlu'na Allah'tan Rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz."