Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde odasında bıçaklanmış halde ölü bulunan üniversite öğrencisinin üç arkadaşı emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Hafta sonu ilçenin Gündoğdu Mahallesi Işık Sokak’ta bulunan Hayat Apartmanı’nda üç arkadaşıyla birlikte oturan Ramazan Fırat, cumartesiyi pazara bağlayan gece boğazından ve bileklerinden bıçaklanmış vaziyette ölü bulundu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet eden öğrenciler, daha sonra odalarına çekildi. İddiaya göre sabah kalkan öğrenciler, ev arkadaşları Ramazan Fırat’ı evin salonunda ölü halde buldu. Bunun üzerine ev arkadaşları H.Ç, M.K. ve C.T. durumu 112 ekiplerine bildirdi. Polisle birlikte olay yerine gelen sağlık görevlileri genç üniversitelinin öldüğünü tespit etti.

Olayla ilgili olarak çalışma başlatan Lüleburgaz İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak Ramazan Fırat’ın ev arkadaşları olan H.Ç. M.K ve C.T. isimli şahısları zanlı olarak gözaltına alındı. Hafta sonunda gözaltına alınan öğrenciler için savcılıktan ek gözaltı süresi istendi. Alınan 72 saatlik ek sürenin de dolmasıyla sorgusu tamamlanan şahıslar Lüleburgaz Adliyesi’ne çıkarıldı.

Öğrenciler, adliyeye çıkarılmadan önce emniyet geniş güvenlik önlemi aldı. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Kırklareli merkezden Çevik Kuvvet Şubesi’nden takviye ekip adliyeye görevlendirildi. Öğrencileri taşıyan polis araçları saat 15.00 sıralarında adliyeye giriş yaptı. Çelik yelek giydirilen öğrenciler polisler tarafından hızlı bir şekilde adliyeye alındı.