Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yemek yiyen personel ve hasta yakınları yedikleri tavuk nedeniyle zehirlendi. Son iki günde hastaneye başvuran sayısının 100’ü aştığı öğrenildi. Zehirlenenlerin tam sayısı hakkında net bir açıklama yapılmadı. Olayla ilgili hastane yönetiminin soruşturma başlattığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, özel bir firma tarafından verilen öğle yemeğinde personel ve hasta yakınlarının yedikleri tavuk nedeni ile zehirlediği öne sürüldü. Zehirlenen personellerden M.K., “Olay Cuma günü öğlen yemeğinde oldu. Ben akşam rahatsızlandım pek önemsemedim. Ama mide bulantılarım baş dönmelerim devam ettiği için bu sabah hastaneye başvurdum. Daha sonra öğrendim ki aynı yemekten yiyen arkadaşlarımızdan bazısı cumartesi, pazar bazısı da bu sabah rahatsızlanarak hastaneye başvurmuş. Rahatsızlananların sayısının 200’e yaklaştığını öğrendik. Olay zaten polise intikal ettirildi. Zehirlenenler yemek şirketinden şikâyetçi oldu. Söz konusu firma 2 yıldır buranın yemeklerini yapıyor. Bu süre zarfından pek çok kez gerek arkadaşlar gerekse biz yemeklerin çok kötü kalitesiz diye şikâyetlerde bulunmuştuk. Sırf ucuz olsun diye hoşumuza gitmediği halde söz konusu yemekleri yemek zorunda kalıyoruz.” dedi.

Sağlık çalışanlarının mağdur edildiği OMÜ Tıp Fakültesi'nde yaşanan zehirlenme olayının takipçisi olacaklarını belirten Ufuk Sağlık-Sen Samsun İl Temsilcisi Murat Taşkayalı, "Çoğu kez gündeme gelen personele ucuz yemek çıkmasının ilerleyen zamanlarda bu şekilde istenmeyen durumların yaşanılması kaçınılmazdı. Türkiye'nin köklü bir kurumu olan OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde söz konusu zehirlenmenin vuku bulması hastane ve kentin adının olumsuz haberlerle anılmasına neden olmuştur. İsteğimiz bu yaşanan olayın bir daha tekrar edilmemesi. Bizce yemekler 3 TL yerine 5 TL olsun ama kaliteli yemek çıkarılsın. Sendika olarak bundan sonraki ihalelerin de sağlık çalışanları adına takipçisi olacağız. Yaşanan olay sonrası mağdur olan tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun diyorum." dedi.

Yemek yapımı için alınan ürünlerin ve yapılan yemeklerin hastane diyetisyenleri tarafından günlük olarak kontrol edildiği OMÜ’de yaşanan olayın ardından hastane yönetiminin konuyla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.