Aktif Eğitim Sen Aksaray İl Temsilcisi Şaban Önge, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hukuksuz uygulamalar yaptığını öne sürerek, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Aktif Eğitim Sen Aksaray İl Temsilcisi Şaban Önge açıklamasında, "MEB'de maalesef hiçbir şey değişmiyor. 14 Haziran 2014'te binlerce okul müdürünü haksız yere görevden alan MEB, bunca yargı kararına rağmen haksız ve hukuksuz uygulamalarından vazgeçmiyor. Müdür olarak geçerli puan almanın tek yolu bunlara biat etmek ve yandaş sendikaya üye olmaktır. 21 Haziran 2015'te açıklanan puanlara bakıldığında maalesef manzaranın yine aynı olduğunu gördük. Kendileri gibi düşünmeyen, kendilerinden olmayan okul müdürlerine 75 puandan düşük puan verildiğini, buna rağmen yandaş sendika üyelerine ise 75 puandan yüksek puan verilerek idareciliklerinin devam etmesi sağlanmıştır." dedi.

Aktif Eğitim Sen Aksaray İl Temsilcisi Şaban Önge, en başından beri liyakatin esas olmasını savunduklarını dile getirerek, "Okul müdürü işini iyi yapıyorsa, veli memnunsa, öğrenci memnunsa, öğretmen memnunsa, akademik, sosyal, kültürel ve spor alanında başarı gösteriyorsa biz neden sendikasına, dünya görüşüne bakalım. MEB'in bu tutumu maalesef 'biatçı' bir zümrenin oluşmasını sağlamış, eğitim camiasında sendikal tercihler orantısız bir şekilde yandaş sendika lehine sonuçlanmıştır." açıklamasında bulundu.

Önge, yaklaşık 1,5 yıldır görev yaptığı Kılıçarslan Ortaokulu’nda okul müdürü olarak görev yaparken yapılan değerlendirmede 69,75 gibi hassas ölçümlü bir puan alarak yöneticilik görevinin sona erdirildiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: "Kısaca 1,5 yılda okulda atıl olan üç tane dersliği öğrencilerin kullanımına kazandırarak 24 olan şube sayısını 27’ye çıkarıp öğrenci mevcudunu azalttık. Dolayısıyla bu öğretmen ve öğrenci memnuniyetini sağladı ve başarı arttı. TEOG sonuçları ortada. Okulumuzdaki eğitim öğretim ortamı öğrenci başarısını artırmış, 2014/2015 eğitim öğretim yılında yapılan TEOG sınavlarında başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Her iki dönemde yapılan TEOG sınavlarında tüm soruları doğru cevaplayan öğrencilerimiz vardır. Özellikle ikinci dönem yapılan TEOG sınavında ildeki devlet okullarından sadece bizim okulumuzdan bir öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplandırmıştır."