Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in Eskişehir'deki cenaze töreninde Saray’a ve AK Parti hükümetine tepki yağdı. Cenaze törenine katılan anneler, “Onların yavruları kuş tüyü yataklarda yatarken bizimkiler ana baba yüzü görmedi. 5 ayda 10 gün baba gördü yavrucuğum. Hani analar ağlamayacaktı. Ne oldu da 7 Haziran sonrası evlatlar şehit olmaya, analar ağlamaya başladı. Ocaklarımıza ateş düşürdüler, onların da ocaklarına ateş düşsün. Bizim yandığımız kadar onlar da yansın, onlar da bizim gibi ağlasın.” diyerek tepki gösterdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir için Reşadiye Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Cenaze töreninde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Polis cenazeye katılanların önüne adeta etten barikat oluşturdu. Her bir adıma birer polis yerleştirildi. Sırtlarındaki çantada jop asılı polisler de cenazeye katılanların önünde güvenlik tedbiri aldı.

Müftülük yetkilileri tarafından Kur'an-ı Kerim, ardından şehitler için dua okundu. Müftülük yetkilileri dua sonrası cenazeye katılanlara taşkınlık yapmaları, slogan atmamaları, alkış yapmamaları konusunda uyardı. Yalnızca tekbir getirmelerini istedi.

Yapılan dua sonrası Şehit Özdemir’in cenazesinin camiye getirilmesi beklenirken, törene katılan anneler ise Saray’a ve AK Parti hükümetine tepki gösterdi. Cenazenin gelişini bekleyen anneler, “Onların yavruları kuş tüyü yataklarda yatarken bizimkiler ana baba yüzü bile görmedi. 5 ayda 10 gün baba gördü yavrucuğum. Türkiye kalkacak ayağa ya, biz haksız mıyız.” dedi.

Gazetecilere de seslenen gözü yaşlı anneler, “Yazın, AKP görsün emanetini. Korkmayın yazın. AKP’nin medyaları var ya onlar da görsün, yazın. Onlar gibi korkmayın.” diye seslendi.

“Onlar göndersin azıcık çocuklarını, onlar da artık biraz korku yaşasın.” diyen anneler, tepkilerini şöyle dile getirdi: “Onlar da bizim gibi acı tatsınlar. Bakalım nasıl oluyormuş acıyı çekmek, ne zormuş görsünler? Çözüm sürecinden bahsediyorlar. Ne çözüm süreci, çözüm süreci falan yok.”

Saray’a da tepkilerini dile getiren anneler, “Cumhurbaşkanı ne söz verdi, Saray'daki ne söz verdi. Ne söz verdi de bu hale geldik? 7 Haziran'dan bu yana ne değişti de terör arttı, şehitler gelmeye başladı. Ha, söyleyin ne değişti? Zamanında aman onlara bir zarar gelmesin diyorlardı, alın bakalım birlik beraberliği şimdi. Hani analar ağlamayacaktı. Nedir bu annelerin babaların gözyaşları. Hani anne babalar ağlamayacaktı. Şimdi ne oldu da ağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Artık uyandıklarını anlatan anneler, “Şimdi biz de uyandık, insanlar da uyandı, halk uyandı. Sonra onlar da görecekler günlerini. Herkesin annesi babası var. Ocaklarımıza ateş düşürdüler, onların da ocaklarına ateş düşsün. Onların da ocaklarına ateş düşsün. İnşallah onlar da ağlasın. Bizim yandığımız kadar onlar da yansın. Bizim çektiğimiz acılar onların da başına gelsin.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.