Zonguldak'ın Ereğli Şoförler Odası Onursal Başkanı İbrahim Güven, eski başkan adaylarından Zeki Turhan ve önceki dönemlerde yönetimde görev alan Nazım Karaaslan ve Bagi Aksoy ve Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek'i ziyaret etti.

Ereğli'de geçtiğimiz aylarda bazı taksi esnafı, durakları iptal edildiği iddiası ile Şoförler Odasına gelerek Başkan Cevdet Civelek ile tartışmış ve yaşanan olaylar Türkiye geneline yayılmıştı. Olay sonrasında Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek'e köy dolmuşları, diğer taksi durakları başta olmak üzere destek ziyaretleri gerçekleştirilmişti. Odayı son olarak ziyaret eden Şoförler Odası Onursal Başkanı İbrahim Güven, eski başkan adaylarından Zeki Turhan ve önceki dönemlerde yönetimde görev alan Nazım Karaaslan ve Bagi Aksoy da Civelek'e destek olmak için geldiklerini söyledi.

Toplantıda ilk konuşmayı gerçekleştiren Şoförler Odası Onursal Başkanı İbrahim Güven, böyle tatsız olayların istenmese de yaşandığını söyledi. Güven şunları söyledi: "Geçenlerde tatsız bir olay olmuş, ben bunu bilhassa Pınarhisar eski başkanı benim arkadaşım o telefon etti. Ereğli’deki olayları o benden erken öğreniyor, demek ki devamlı izliyor. Ben Ahmet’e telefon açtım, mesele nedir diye. O da ufak tefek bir şeyler oldu, sonra arkadaşlarla anlaşıldı gittiler dedi. Bugün arkadaşlar, Zeki aradı beni, oda da eski yönetici arkadaşlar bir toplanalım dedi, ondan dolayı geldik. Böyle tatsız olaylar istenmese de olabiliyor ama inşallah şimdiden sonra olmaz."

'BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ SANDIKTA OLUR'

Eski başkan adaylarından Zeki Turhan ise geçmiş olsun dileklerini sunmak için geldiklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Biz istiyoruz ki aile içinde tatsızlıklar olmasın, kurum ve kuruluşlarda lütfen şunun altını çizerek söylemek istiyorum; bu odanın yasal temsilcisi oda başkanıdır, bireysel talepleri lütfen oda başkanıyla beraber çözelim ve lütfen oda başkanına yönlendirelim istiyorum. Çünkü bu odayı temsilen kurullarda ve komisyonlarda görev yapıyoruz, örneği olarak da ilçe trafik komisyonunda kim görev yapıyor herhangi bir şoför için, şoför odası başkanı dolayısıyla buna göre arkadaşlarımız hangi kurum ve kuruluş olduğu çok önemli değil, yönlendirmeleri çalışmaları bu doğrultuda yaparlarsa, biz meslektaşları çok onore etmiş olurlar. Dolayısıyla ben başkanıma burada tekrar geçmiş olsun diyorum ve bundan sonra ki çalışmaların da başarılar diliyorum. Taksici arkadaşlarıma da daha idealli davranmalarını ve böyle olayların tekrar edilmemesi yönünde de çalışmalar yapmalarını istiyorum. Kendilerince haklı olabilirler ama bu haklılıklarını, daha haklı sebeplerini ve yasal yollarla yapmaları daha doğru olacaktır."

Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek ise gerçekleşen ziyaretlerin 'Geçmiş olsun' dileğinden çok bayram ziyareti havasında olması gerektiğini söyledidi. Civelek, "Bu ziyaretler böyle olmamalıydı. Bayram ziyareti gibi olmalıydı. Onursal Başkanımız İbrahim Güven başkanıma da beni yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ederim. İnşallah bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmaz." diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.