15 günde 5 şehidini toprağa veren Osmaniye'de 9 çocuk yetim kaldı.

"7 Haziran'a kadar şehit haberi gelmeyen ülkede ne oldu da birden seçimden sonra şehit haberleri gelmeye başladı" diye soran Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, "Birileri ülkemiz üzerinde kirli planlarını uygulamak için sanki düğmeye basmış gibi seçimden sonra şehit haberleri arkası arkasına gelmeye baladı. Yönetim olarak 5 şehidimizin de ailelerine destek ziyaretleri yapıyoruz maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor. 'Açılım açılım' dediler sonu boş çıktı. Bu süreçte PKK' ya göz yumdular. Birilerinin PKK' ya göz yummalarının Osmaniye'ye faturası çok acı oldu. 15 günde 5 şehidimizi dualarla toprağa verirken geride şehitlerimizden bize emanet kalan 9 çocuk ise maalesef babasız büyüyecek." dedi.

Son 15 günde en fazla şehit veren Osmaniye insanlarının vatan ve milleti için gerektiğinde canlarını verdiklerini ifade eden Öksüz, "Osmaniyeliler vatanını, milletini seven insanlardır. Şu anda diyebiliriz ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinden her ilde bir Osmaniyeli görev yapmaktadır. Osmaniye'de şehit sayımız 218, gazimiz ise 110'a ulaştı. Nüfus oranına göre en çok şehit veren iller arasındayız. Aziz şehitlerimize Allah' tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum." diye konuştu.

Çözüm sürecini ve son zamanlarda artan terör saldırılarını da değerlendiren Öksüz, "Dernek olarak çözüm sürecinin karşısında olduğumuzu daha önceleri de bir çok kez beyan etmiş, bu açılım sürecinin altında başka planlar olduğunu ifade etmiştik. Ve şu anda dediğimiz noktaya geldik. Her gün şehit, her gün şehit haberleriyle yıkılıyoruz. Bu süreçte PKK'ya göz yumdular." ifadelerine yer verdi.