Hatay'ın Erzin İlçesinde, vatandaşların Hatay'dan ayrılıp Osmaniye'ye bağlanmak için başlattıkları imza kampanyasına Osmaniyeliler de sahip çıktı. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıya Osmaniyeliler büyük ilgi gösterdi. Oda Başkanı Murat Teke, "Erzin bizi istiyor biz de Erzini" diye slogan yaptık. Erzin Osmaniye birleşmek için el ele dedik." ifadelerini kullandı.

Mehmet Görür Avukat Ökkeş Elmasoğlu’nun Osmaniye’ye bağlanmak için başlattığı imza kampanyası yeni bir boyut kazandı. Vatandaşların çektiği sıkıntıları yetkililere duyurmak için başlatılan imza kampanyasına Osmaniyelilerde sahip çıktı. Bağlanma girişimine Osmaniyelilerin görüşünü almak için yapılan toplantı, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşti. Erzin'den, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte yaklaşık 40 kişi katıldı. Osmaniyeliler de toplantıya büyük ilgi gösterdiler. Erzin'in Osmaniye ye bağlanma konusunun çeşitli yerlerde yıllardır konuşulduğunu belirten Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, "Bu Konu bizim de yılardır arzu ettiğimiz bir girişim. Yaklaşık 1996 yılından buyana arzu ettiğimiz bir mevzuydu. Erzin’le Osmaniye ilk kez böyle bir platformda bir araya geliyor. Daha önce tek taraflıydı. Ama şimdi iki tarafından isteği olması bu işi dahada hızlandıracaktır. Erzin bizi istiyor biz de Erzin'i diye slogan yaptık ve Erzin Osmaniye birleşmek için el ele dedik. Bu süreci burada başlatmak istiyoruz. Erzin Osmaniye'ye büyük güç katacaktır. Bölgenin en büyük yatırım ve güç kaynağı olacaktır. Bununla birlikte sanayi ile birlikte doğru orantılı olarak alt sanayi kollarının bir şekilde gelişmesini sağlayacaktır. Sektörlerinin çeşitlenmesi ile birlikte ekonomik büyüme sağlayacaktır. Ayrıca Erzin Osmaniye bağlanması ile birlikte 4 teşvik bölgesinden 5 teşvik bölgesine geçecektir. Şuan Osmaniye 5 teşvik bölgesinde. Organize sanayi ile birlikte 6 teşvik bölgesinde bulunuyor. Erzin Hatay'a bağlı olduğu için 4 teşvik bölgesinde bulunuyor. Bu şekilde Osmaniye ye bağlanırsa 5 teşvik bölgesinden daha fazla faydalanacaktır." ifadelerini kullandı.

Hataya yapılan hizmetlerden Erzin olarak yeterince pay alamadıklarını iddia eden Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu da "Biliyorsunuz Erzin 1939 yılında Hatay bağlandı. Ama o gündür bugündür bir türlü yeterince hizmet alamadık. Bir köy görüntüsünden Erzin yıllardır kurtulamadı. Dağın o yüzü diğer yüzü diye devletimizin gönderdiği ödeneklerden bir türlü faydalanamadık. Bizim aslında Osmaniye'ye olan bağlılımığız hep var. Kız almışız kız vermişiz. Aracımız bozulur Osmaniye'ye geliyoruz. Hasta oluruz Osmaniye'deki hastanelere geliriz. Bu imza kampanyasında gördük ki ilçe halkı osmaniyeye bağlanmaya can atmakta. İlçede Kanalizasyon var arıtması yok. Binlerce TL harcandı otogar yapıldı ama bir türlü açılmıyor. Yani bizi tamamen ihmal edilmiş durumdayız. Artık canımıza tak dedi. Biz asbestli borulardan su içiyoruz. Artık Hatay'a bağlı kalmak istemiyor halk." dedi.

Toplantıdan sonra iki taraftan 4'er kişilik heyet konu ile ilgili Osmaniye Valisi Krem Al ile görüştü.