Ankara OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde 3 Şubat 2011'de 20 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin de yaralandığı patlamalarla ilgili 19 kişinin yargılandığı davaya devam edildi. Daha önce karar için duruşmayı erteleyen mahkeme yine duruşmayı karar için erteledi. Böylece duruşma 3. kez karar için ertelenmiş oldu.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya bazı sanıklar, sanık avukatları, patlamada ölen ve yaralananların aileleri ile avukatları katıldı. Duruşma başında mahkeme başkanının emekliye ayrılacağı için izinli ve bir üyenin ise raporlu olduğu tutanağa geçirildi. Geçici mahkeme başkanı bu aşamada karar veremeyeceklerini söyledi. Geçici mahkeme başkanı davanın yeni bir heyet oluşturulduktan sonra görülecek şekilde erteleyeceklerini de aktardı.

Duruşmanın tekrar erteleneceğine aileler tepki gösterdi. Patlamada yakını kaybeden bir kadın söz alarak duruşmaya her geldiklerinde psikolojik rahatsızlık duyduğunu söyledi. Emeklilik için izinli olan mahkeme başkanının emekli olmadan önce dosya hakkında karar vermelerini isteyen aileler başkanın 1 günde olsa davaya bakması için gelmesini istedi. Aileler yeni oluşturulacak heyetin duruşmada olanları görmeden, sadece dosyada yazılanlarla karar vereceklerini ve bunu kabul etmediklerini aktardılar.

Patlamada hayatını kaybedenlerden birinin yakını Demet Gürer, “Yaklaşık 5 yıldır bu davayı takip ediyoruz. Bu dosya aynı başkanla devam etti. Yine aynı başkan karar versin istiyoruz. Bir kere de olsa bizim ricamızla gelsin.” dedi.

Geçici mahkeme heyeti duruşmayı önce 7 Ekim’e ertelemek istedi. Aileler bu tarihe tepki gösterince duruşmayı 9 Eylül’e erteledi. Böylece dava karar için 3. kez ertelenmiş oldu.