Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, elektrik kesintisinin otellerin iletişim altyapısını vurduğunu söyleyerek, "İnternet, telefonlar ve fakslar çalışmıyor. Dünyayla bağımız koptu." dedi.

Osman Ayık, jeneratör kullanılması sebebiyle elektrik kesintilerinden en az zarar gören işletmelerin oteller olduğunu söyledi. Bugün yurt genelinde meydana gelen kesintide de jeneratörlerin devreye girdiğini ve otellerin verdiği hizmette sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Ayık, ancak haberleşme altyapılarının devre dışı kaldığını kaydetti. Oteller için esas sıkıntının bu olduğunu ifade eden Ayık, "Yani internetler, fakslar, telefonlar çalışmıyor. Mobil telefonlar hariç hiçbiri çalışmıyor. Böyle acayip bir durum var. En büyük sıkıntı şu anda o. Dünya ile bağın kopuyor. Haberleşemiyorsun, rezervasyon alamıyorsun." dedi.

Kesintiyle ilgili bilgi almak için muhatap bulamadıklarından yakınan Ayık, saatler ilerlemesine rağmen sağlıklı ve doyurucu bir açıklama yapılmamasını da eleştirdi. Ayık şöyle konuştu: "Acayip bir durum, anlamıyorum. Böyle bir memlekette böyle bir şeyin olmasını anlamıyorum. Bu çağda böyle bir şey nasıl oluyor? Ben anlamıyorum. Anlaşılır bir şey değil."