Sarıyer'de, İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı hizmet veren yolcu otobüsü iddiaya göre gaz pedalının takılması sonucu kaza yaptı. Çok sayıda araca zarar veren otobüs 2 vatandaşı ezerek ölümüne sebep oldu. Kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi de yaralandı.

Kaza Arabayolu Caddesi'nde meydana geldi. İddialara göre, cadde üzerinde ilerleyen otobüsün gaz pedalı takılınca sürücünün kontrolünden çıktı. Önündeki diğer araçlara çarpan otobüs, kaldırımda yürüyen 2 kişiyi altına aldı. Otobüsün ezdiği ve isimleri henüz öğrenilemeyen şahıslar olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada otobüsün içinde bulunan yolcularla birlikte çarptığı araçta seyahat eden vatandaşlar yaralandı. Yaralı sayısının ilk bilgilere göre 8 kişi olduğu bildirildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla İstinye Devlet Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazaya sebep olan sürücünün de yaralı olarak hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

Kazanın ardından olay yerine itfaiye ekiplerinin yanı sıra, zabıta ekipleri ve belediyenin kurtarma ekipleri de geldi. Polis caddeyi çift yönlü trafiğe kapattı. Güvenlik şeridi çekildikten sonra olay yerinde incelemeler başladı. Olay yerine gelen çekiciler kazada zarar gören araçları kaldırdı. Yolcu otobüsünün de vinç yardımı ile olay yerinden kaldırılması bekleniyor. Otobüs kaldırıldıktan sonra cesetler yapılan ilk incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edilecek.

Olay yerine gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de şu bilgileri verdi: "Araçlara çarparak buraya kadar gelmiş, bu enteresandır. Buradaki elektrik direğini yıkarak burada duruyor. 2 ölü var, 8 yaralı var. Tartışma olduğu söyleniyor, kalp krizi olduğu söyleniyor. Bu tür araçlarda hız pedallarının kilitlenebileceği söyleniyor. Birçok iddia var. Şoför yaralı. Ölenler iki bayan olduğu söyleniyor."