Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde otomobil koşarak aniden önüne çıkan yayaya çarptı. Kazada yaralanan ve aklen malul olduğu öğrenilen İbrahim Cengiz acısı unutup etrafa dağılan poşetlerini sorarken, kaza anı yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, Müftü Mahalle Ruhi Cöbekoğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre ara yoldan elindeki poşetlerde Ruhi Cöbekoğlu Caddesi’nden karşıya geçmeye çalışan ve aklen malul olan İbrahim Cengiz’e(30) Ereğli istikametinden Gülüç istikametine seyir eden Özkan Köse yönetimindeki 67 ER 830 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle İbrahim Cengiz havada takla atıp yere düştü. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar ve sürücüler İbrahim Cengiz’in yardımına koştu. İbrahim Cengiz’i konuşturarak bilincini açık tutmaya çalışan vatandaşlar sağlık görevlileri ile polise haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri İbrahim Cengiz’e ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra durumunun ağır olması nedeniyle yakındaki özel hastaneye kaldırdı. Yüzü kanlar içerisinde kalan İbrahim Cengiz acısını unutup etrafa dağılan poşetlerini sordu. Hastanede tedavisi devam eden İbrahim Cengiz’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazaya karışan otomobil sürücü ifadesi alınmak üzere polis tarafından karakola götürüldü. Kazayı gören halk otobüsü sürücüsü ise İbrahim Cengiz’in ara yoldan koşarak yola atladığını ve kendisini fark edemeyen otomobilin ise çarptığını ifade etti.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Ruhi Cöbekoğlu Caddesi’nde yaşanan kaza anı yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kamera görüntülerinde İbrahim Cengiz’in koşarak yolun karşısına geçmeye çalıştığı, kendisini fark edemeyen otomobilin çarpma anı ve havada takla atıp yere düştüğü görülüyor.

Polisin kaza ile ilgili başlattığı tahkikat sürüyor.