Ankara’da başıboş bir ata anayolda 2 otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan ata saatlerce yardım gelmedi. Polis ekiplerinin başında beklediği yaralı ata ekipler su verdi, ot getirdi.

Olay, İstanbul Yolu, Anadolu Bulvarı’nın kesiştiği köprünün üstünde meydana geldi. İddiaya göre, anayol üzerinde bulunan başıboş bir ata iki otomobil çarptı.

Kaza sonrası araçlardan biri olay yerinden kaçarken, 06 JSV 30 plakalı diğer araç ise yaklaşık 500 metre ileride durdu. Kaza sonrası seyir halindeki araçların sürücülerinden Kemal Uçan ve arkadaşı başka bir sürücünün yardımıyla yaralı atı karşı şeritten yol kenarına kadar götürdü. Bir süre sonra durumun haber verilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Güvenlik önlemi alan ekipler yaralı atı emniyet şeridin içine aldı. Yaralı atın acı çektiğini gören ekipler durumu veteriner ve belediye görevlilerine haber vermeye çalıştı ancak kimseye ulaşamadı. Olay yerinde bulunan ekiplerden bazısı yaklaşık 4 saat boyunca yaralı at için yardım bulmaya çalışırken polislerden kimisi de yaralı at için yolun kenarından ot biçip getirdi, kovada su vermeye çalıştı. Bir süre sonra durumu öğrenen hayvan hakları derneklerinden birinin başkanı da olay yerine geldi. Dernek başkanı yaralı ata yaptığı incelemelerden sonra o da yardım bulmak için telefonuna sarıldı. Ekiplerin uzun uğraşları bir sonuç vermezken yaralı atta zun süre acı çekti. Bir süre sonra olay yerine gelen bir veteriner yaralı ata müdahale etti. Daha sonra çabaların sonuç vermesiyle olay yerine belediyeye ait bir ekip geldi. Ekip yaralı atı araca alıp tedavi için gerekli yerlere götürdü.

"HAYVAN CAN ÇEKİŞİYORDU"

Konuyla ilgili konuşan ve yaralı atı yol kenarına arkadaşıyla götüren sürücü Kemal Uçan, olay anını şöyle anlattı; "Biz tam geçiyorduk. Biri kaçtı, vuran ikinci kişi ise burada bekliyor. Artık o mu ilk vurdu diğeri mi belirsiz. At karşıdaydı. Hayvan can çekişiyordu. Trafiği yavaşlattık ve atı karşıya geçirdik. Veterineri bekliyoruz bir saat oldu daha gelecek."