Ataşehir’de, yol kenarına park edilmiş özel bir otomobilin camındaki 'kimyasal madde var, itfaiye ve sağlık ekibi olmadan yaklaşmayın!' yazısı, güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Kimyasal maddelere müdahale eden ekip tarafından açılan otomobilden erkek cesedi çıktı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi üzerinde meydana geldi. Lüks bir site önüne park edilen 34 ZK 0574 plakalı otomobilin camındaki uyarı yazısını gören özel güvenlik elemanı, polise haber verdi. Kısa sürede gelen ekipler, otomobilden kimyasal madde kokusu alınca itfaiye ve sağlık ekiplerine de haber verdi. Otomobilin bulunduğu yol ile çevredeki sokaklar hemen trafiğe kapatılarak vatandaşlar uzaklaştırıldı. Özel giysili görevliler tarafından kontrol edilen aracın içinde bir kişinin bulunduğu belirlenince çalışmalar hızlandırıldı. Kimyasal sızıntılara karşı eğitilmiş bir itfaiye görevlisi, otomobilin camını kırarak kapısını açtı. Otomobilin açılmasıyla çevreye ağır kimyasal madde kokusu yayılınca vatandaşlar ve polis ekipleri panik yaşadı.

Güçlükle otomobilden dışarıya çıkartılan şahsın hayatını kaybettiği belirtildi. Polis, şahsın bilgisayar mühendisi Volkan K. olduğunu belirtti. Otomobilde yapılan aramalar sırasında çuval içine konulmuş kimyasal bir madde bulundu. Volkan K.’nın kimyasal madde nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Bu arada, haberi duyarak olay yerine gelen yakınları bir birlerine sarılarak gözyaşı döktü. Görgü tanıkları, otomobilden gaz kokusu geldiğini, daha sonra ekiplerin kapıyı açtığını belirtti. Polisin olay yerindeki incelemesi sürüyor.