Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bisikletle cadde üzerinde ilerleyen iki arkadaş, önlerinde seyreden ve sola dönüş yapan otomobile çarptı. Çarpma sonucu yere düşerek yaralanan bisikletteki şahıslar, ambulansla özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza, saat 22.00 sularında Meydanbaşı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre çarşı istikametine giden 67 LA 647 plakalı otomobil sürücüsü Nihat Yapar (29), sola dönmek için sinyal verdi. Bu sırada arkadan gelen bisikletteki Muhammet K. (18) ve Enes D. (18) otomobilin sola döneceğini görmedi. Hızla otomobilin sol kapısına çarpan iki arkadaş yere düştü. Yaralıların yardımına gelen vatandaşlar polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Kaza anını anlatan Muhammet K., "Bisikletteydik, arabayı fark etmedik bir anda. Araba burada duruyor" dedi.

Yaralılardan Enes D. ise "Biz soldan geliyorduk. Ağabeyin ben sinyal verdiğini fark etmedim. Arkadaş da fark etmedi. Bir anda ağabey dönünce direksiyon hakimiyetini kaybettik. Frene bastık ama hissetmedi herhalde. Sinirden çıldıracağım" diyerek gülmeye başladı. Enes Dinç, arabaya çarptıklarında camın patladığını söyledi.

Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıların ilk müdahalesini yaptıktan sonra ambulansla çevredeki özel hastaneye götürdü. Sürücü Nihat Yapar ise polise kazayı anlattı. Yapar, "Yukarıdan seyir halindeydim. Ben sinyalimi çaktım. Tam içeriye girecekken onlar 'fren patladı' dediler ve bana girdiler" şeklinde konuştu. Sürücü Nihat Yapar ifadesi için merkez polis karakoluna götürülürken, iki arkadaşın bindiği bisiklet ise yakınlarına teslim edildi. Özel hastanede tedavi altına alınan Muhammet K. ve Enes D.'nin sağlık durumlarının iyi olduğu, vücutlarında ezikler olduğu ve müşahede altında tutulacakları öğrenildi.

Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.