HDP İzmir milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü ile Müslüm Doğan, tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de okul bahçelerinde görülen plakasız araçlar konusunda bir açıklama yaparak hem ilgilileri hem de sandık görevlilerini uyardı. Kürkçü, "Sandıklarda görevli olanlar çok dikkatli olmalı, oy torbalarını ve teslim tutanaklarının İlçe Seçim Kurullarına bu plakasız araçlarla taşınmasına izin vermemeliler. Buna hakları var.” dedi.

İzmir’de oy kullanma işleminin sessiz ve sakin geçmesinin sevindirici olduğuna dikkat çeken Kürkçü ve Doğan, okul bahçelerinde ve okul önlerinde İzmir’de de çok sayıda plakasız araç ihbarı aldıklarını söylediler ve vatandaşlar ile sandıklarda görev yapanları bu konuda uyanık olmaya çağırdı.

'PLAKASIZ ARAÇLARIN İÇLERİNDE KELEPÇE VE POLİS KARTLARI OLDUĞUNU GÖRDÜK'

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile plakasız araçların durumunu görüştüklerini belirten Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, Uzunkaya’nın ‘Araçlar bize ait değil. Bu araçların bu durumda trafikte bile olmamaları gerekir. Hemen gerekli işlemi başlatıyoruz” açıklamasını yaptığına dikkat çekti ve “Fotoğraflanan bazı plakasız araçların içlerinde kelepçe ve polis kartları olduğunu gördük ancak, biz Emniyet Müdürü Uzunkaya’nın sözlerine güvenmek isterken, bu araçların oyların taşınma işleminde kullanılabileceğini düşüncesini de unutmuyoruz. Bu nedenle sandıklarda görevli olanlar çok dikkatli olmalı, oy torbalarını ve teslim tutanaklarının İlçe Seçim Kurullarına bu plakasız araçlarla taşınmasına izin vermemeliler. Buna hakları var.” dedi.

'ÖN CAMLARINDAKİ ŞAŞE NUMARALARI İLE BİRLİKTE FOTOĞRAFLANMALI'

HDP İzmir milletvekili adayları Müslüm Doğan ve Ertuğrul Kürkçü, oyuna sahip çıkan vatandaşlara da bir çağrı yaparak, bu tip araçların ön camlarındaki şaşe numaraları ile birlikte fotoğraflanmasını ve gerekli yerlere bildirilmesini istediler. İzmir milletvekil adayları plakasız araçlar konusunda İlçe Seçim Kurulu’na gerekli itirazların da yapılacağını belirttiler ve “Tüm kamuoyu ile birlikte plakasız araçlar konusunda tatmin edici bir açıklama bekliyoruz” dediler.