Kırıkkale Valisi Ali Kolat Hıdrellez Şenliğinde oyun havasına dayanamayarak Yenimahalle Muhtarı Mirzalı Tarlabölen ile bir güzel oynadı. Vali Kolat’ın oyunu ilgiyle izlendi.

Kırıkkale`de yaz mevsiminin gelişini karşılamak amacıyla Kırıkkale Valiliği ile Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı şenliği, coşku içinde kutlandı. Bahşılı ilçesi Celal Bayar Parkında düzenlenen etkinlik için sabahın erken saatlerinde kent merkezinden park alanına gelen sayıda vatandaş, park alanındaki yerlerini aldı. Şenlik sırasında pilav almak isteyen vatandaşlar izdihama sebep oldu.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Bizler Hıdrellez'de güzel ve iyi dileklerde bulunuruz. Hızır Aleyhisselamın eksiklerimizi gidereceğine inanırız. Çünkü Hızır Aleyhisselam ölümsüzlük iksirinden içmiştir ve ölmeyecektir. Hatta dünyanın sonuna kadar bütün insanların isteklerine koşacaktır. Bu bizim geleneklerimizde var.” dedi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise “Hıdrellez bayramının ülkemize, insanlığa ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hıdrellez, görüyoruz baharın gelmesiyle bir canlanma var bu canlanma yaza doğru gider berekete dönüşür, bu güzellikler yazın meyvesiyle güzel bir sonuç verir.” diye kutladı.

Konuşmaların ardından Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğü Ustalar topluluğunun seslendirdiği oyun havasına dayanamayan Vali Kolat, Yenimahalle Muhtarı Mirzalı Tarlabölen ile bir güzel oynadı. Vali Kolat’ın oyunu etkinliğe katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Öte yandan Vali Kolat ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, basın mensuplarına ve vatandaşlara etli pilav ikram etti.

Etkinliğe, Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.